Hendek Belediye Mezarlığında gerçekleşen anma törenine Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, siyasi partilerin temsilcileri, şehidin eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, ablası Sabahat Arslan ve yakınlarıyla askeri erkan, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, eşinin mezarına kızıyla birlikte aile bireylerini temsilen karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın öz geçmişi okundu.

“Şehitlerimize borçluyuz”

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir törende yaptığı konuşmada, “Yüzyıllarca bu topraklar üzerinde bizler huzur içinde, özgürce yaşıyorsak, mukaddesatımız güvence altında ise, namusumuz emniyet altında ise, bayraklarımız dalgalanabiliyor, minarelerimizde ezanlarımız okunabiliyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu topraklar onların kanları ile kazanıldı, bugün bize emanet. Bizler bu şehitlerimizin hakkını ödemekten aciziz, millet olarak vefa duygularımızı onların şehadet yıl dönümleri ile beraber her an hissederek yaşatmak zorundayız. Bu toprakların onuru olan, gururu olan Ali Gaffar Okkan Şehidimizi de bugün mezarı başında anıyor, Allah rahmet eylesin diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından anma programı son buldu.