SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'a bilgi verirken SEDAŞ’ın özelleşmesinin 10.’ncu yılını 11 Şubat 2019 yılında doldurduğunu ve bu faaliyetin bir kamu hizmeti olarak Türkiye’deki 21 Elektrik Dağıtım şirketi gibi SEDAŞ’ın da kendi Bölgesi olan Doğu Marmara da Kocaeli ile birlikte toplam 4 İl ve 45 ilçede elektrik dağıtım faaliyetini 7 gün 24 saat 1700 çalışanı ile sürdürdüğünü belirterek toplam 3,5 milyon nüfusa, 1,8 milyon tüketiciye yılda 10 Milyar kilowatt saat elektrik dağıtımını her geçen yıl müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmayı hedefleyerek gerçekleştirdiğini ifade etti.

"Elektrik Dağıtım ve elektrik perakende satışı ayrı işler"

Dr. Necmi Odyakmaz, SEDAŞ’ın elektrik perakende satışı, fatura tahsilatı ve ödeme noktaları faaliyetinin olmadığını, bu çalışmaları perakende satış lisansı olan şirketlerin yaptığını ve SEDAŞ’ın elektrik dağıtım faaliyeti kapsamında; işletme bakım, yatırım, genel aydınlatma, kayıp kaçak mücadelesi, enerji bağlama, açma ve kesme ile sayaç okuma, enerji müsaadesi, proje onayı faaliyetlerini gerçekleştirdiğini bildirdi. Dr. Odyakmaz, sektördeki gelişmelere ait bilgileri aktarırken, elektrik enerjisi piyasasında izlenen yol haritası, perakende elektrik satış faaliyeti ile dağıtım faaliyetlerinin 2013 yılında ayrıştırıldığı, piyasadaki aktörlerin üstlendiği görevler, SEDAŞ'ın faaliyetleri ve yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"Hayatın her alanında gerekli"

Vali Aksoy, SEDAŞ yöneticileri ile yakından ilgilenirken çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Aksoy; "Ülkemizin gelişmişlik düzeyinin yükseltilmesi bakımından ekonomimizin en temel girdisi olan enerji ve elektrik dağıtımı çok büyük öneme sahip.  SEDAŞ çok önemli bir hizmet veriyor. Hayatın her alanında gerekli olan elektrik enerjisini tüketicilere sunmak üzere gerektiğinde zorlu koşullarda kar, kış, yağmur çamur, gece gündüz demeden özveriyle çalışan ve elektriğin 7 gün 24 saat sürekliliği ve abonelere ulaşması için mücadele veren SEDAŞ çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Aksoy ayrıca nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "SEDAŞ’a çalışmalarında başarılar diliyor, faaliyetlerinize ait verdiğiniz ayrıntılı bilgilere, nezaket ziyaretinize çok teşekkür ediyorum" dedi.