Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl gerçekleştirdiği “Enerjinin verimli kullanılması” konulu eğitim seminerlerini, Kocaeli Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğüişbirliği ile bu yıl da Kandıra Cezaevi’nde kalanlar için düzenledi.

SEDAŞ enerjinin bilinçli tüketimi ve ülke için önemini anlatmak için Kandıra Cezaevi’ndeki hükümlülerle bir araya geldi. SEDAŞ Kurumsal İletişim Departmanı ve dağıtım merkezleri birimleri tarafından ortaklaşa hazırlanan bilgilendirme sunumu hükümlülerle paylaşıldı. “Doğal kaynakları israf etme, çevreye katkı sağla” sloganı ile düzenlenen eğitim seminerine hükümlüler büyük ilgi gösterdi.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan ile SEDAŞ Dağıtım Merkezleri Müdürü Burhan Ak’ın konuşmacı olarak katıldığı semineri 250 hükümlü takip etti. İlgi ile dinlenen seminerde hükümlüler, elektrikle ilgili çok sayıda soru sorarak bilgilenme fırsatı buldular. Özellikle kaçak elektrik kullanımı ve cezai yaptırımları ile sayaçlarda 3 zamanlı kullanım konularında SEDAŞ yöneticilerine sorular yönelttiler.

Seminerde açılış konuşması yapan Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Eğitim Müdürü Halil Mutlu, sosyal ve kültürel etkinlik günlerinde cezaevinde hükümlülerle farklı aktiviteler düzenlendiğini, SEDAŞ’ın da gerçekleştirdiği bu organizasyonla kendilerine verdikleri destekten ötürü çok mutlu olduklarını belirtti.

Mutlu, ayrıca Kocaeli Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile hükümlüler adına da SEDAŞ’a teşekkürlerini iletti.

Seminerde, enerji verimliliğinin ülkemiz için çok büyük önem taşıdığına dikkat çekilirken, Türkiye’de toplam enerji arzının % 65’inin ithalat yoluyla karşılandığı ve hızlı talep artışı nedeniyle, 2020 yılında toplam enerji arzının ancak % 22’sinin yerli üretimle karşılanabileceğinin beklendiği ifade edildi. Aynı sunumda enerji kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip ve dışa bağımlı konumda olan ülkemizde, enerji ihtiyacının yeterli, güvenilir ve ekonomik olarak sağlanmasının temel hedef olduğuna dikkat çekildi.

Ülkemizde enerjinin verimli kullanımının bu hedefin gerçekleştirilmesinde kullanılacak en önemli araçlardan birisi olduğu belirtilirken günlük hayatta enerjinin verimli kullanılmasına ait alınabilecek önlemler ayrı ayrı anlatıldı.