Her bölgeden, her akıllı tablet ve telefondan 7/24 ulaşılabilir olmayı hedefleyen SEDAŞ, yenilikçi uygulaması ile faaliyet bölgesindeki kullanıcılara daha yakın olacak. SEDAŞ, elektrik kullanıcıları ile dağıtım faaliyetleri kapsamında yer alan, kayıp kaçak mücadelesi, sayaç okuma, aydınlatma, yatırım, bakım ve onarım faaliyetleri konularında mobil uygulamasıyla daha da etkin bir iletişim ağı oluşturuyor.

Kullanıcı dostu mobil uygulama

Kesintisiz ve kaliteli enerji sloganı ile hizmet veren SEDAŞ, yeni mobil uygulaması ile müşterilerin elektrik dağıtım faaliyeti kapsamındaki taleplerini hızlı bir şekilde almayı ve çözüme kavuşturmayı hedefliyor. SEDAŞ’ın kullanıcı dostu yeni mobil uygulamasında kullanıcılar, enerji kesintilerinde Alo 186 butonunu tıklayarak arıza ihbarı verebilecek. Kullanıcılar ayrıca şikayet, talep ve önerilerini paylaşma imkanı bulacaklar. Mobil uygulama üzerinden planlı enerji kesinti bilgileri öğrenilirken, yanmayan sokak aydınlatma lambası ihbarı da mobil uygulamada kayıt ile bırakılabilecek. Sık sorulan sorulardan, sorularına cevap bulabilecekler. Ayrıca enerji hattına temas eden can ve mal emniyeti için risk oluşturan ağaç dallarının budanması için, adresleri de bu uygulamada bildirilebilecek ve SEDAŞ’ın kamuoyu ile paylaştığı duyuruları da takip edebilecekler.

Nasıl yararlanırsınız?

SEDAŞ’ın Mobil Uygulamasına; T.C. kimlik numaranız, sözleşme numaranız veya pasaport numaranız ile giriş yapabilirsiniz.

Sistem nasıl çalışıyor?

SEDAŞ’ın IOS ve Android tabanlı kurumsal mobil uygulaması, AppStore ve Google Play mağazalarında yayınlanmaya başladı. Uygulamayı ücretsiz olarak akıllı telefon ya da tablet cihazlarınıza indirip, SEDAŞ ile daha hızlı iletişime geçebilir, SEDAŞ’ın güncel bilgilerine ulaşabilir ve zamandan kazanabilirsiniz.