SEDAŞ, İstanbul Okan Üniversitesine kapılarını açarak genç mühendis adaylarına mesleki anlamda değerli bilgiler aktardı. Elektrik-Elektronik Mühendisi adayı olan öğrenciler, SEDAŞ kampüsünde Teknik Eğitim merkezinde şebeke operasyonunu bizzat gerçekleştiren Uzmanların verdiği eğitime katıldılar.


 
Elektrik-Elektronik Mühendisi adayı olan İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri,  34 bin 500 volt gerilim seviyesinde orta gerilim şebekesinde manevraların nasıl yapıldığını ve ekiplerin nasıl koordineli bir şekilde iletişim sağladıklarını, açık ve kapalı şebeke siteminde alınan iş güvenliği önlemleri ile kilometrelerce uzunluğunda geniş alanları etki altına alabilen arızalara nasıl müdahale edildiğini, yapılan işin meşakkatli yönlerini bizzat uygulamayı yapan SEDAŞ Şebeke Operasyonu süreçlerinde aktif rol oynayan  Erhan Yıldız ve Cemal Güneş’ten dinlediler. Öğrenciler SEDAŞ ve TEİAŞ tesislerinde yaptıkları teknik gezinin çok faydalı olduğunu belirtirken “SEDAŞ’ın ve TEİAŞ’ın SCADA tesislerine hayran kaldık. Eğitimcilere de teşekkür ediyoruz” dediler.


  
SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri bilgilendirilirken, bu eğitim yanında mühendis adayları, SEDAŞ SCADA ve Çağrı Merkezini, TEİAŞ 5.Bölge Müdürlüğüne bağlı SCADA kumanda merkezi ile TEİAŞ indirici merkezini yerinde görerek bir dizi incelemelerde bulundular. Öğrenci topluluğuna ziyaretleri sırasında SEDAŞ ve TEİAŞ kampüsünde, TEİAŞ Yük Tevzi Müdürlüğü Bölge Başmühendisi Hasan Kılıçarslan, TEİAŞ İşletme Başmühendisi Kerim Yıldız, SEDAŞ Sakarya İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, SEDAŞ Röle ve Test Üniteleri Sorumlusu Ömer Ateş ve SEDAŞ Kurumsal İletişim Uzmanı Burçin Başcı eşlik etti.