SEDAŞ’ın Fırsat Eşitliği Kurulu oluşturuldu

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve icra Başkanı Bekir Sami Güven, “Fırsat Eşitliği” konulu sosyal sorumluluk projesi çalıştayının sonunda katılımcılar için yapılan başarı belgesi teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada; “SEDAŞ 9 yıldır özel şirket statüsünde Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de yatırım, işletme bakım, aydınlatma sayaç okuma, kayıp kaçak mücadelesi faaliyetlerini sürdürürken, bu çalışmalarının dışında bulunduğu bölgeye sosyal sorumluluk projeleriyle de katma değer sağlamayı hedefliyor. “Fırsat Eşitliği Projesine” yapılan çalıştay hareketi ile start verdik. Hep birlikte proje kapsamında olumlu adımlar atacağız. Bu proje ile ön yargılarımızı, tavırlarımızı ve yerleşik fikirlerimizi gözden geçireceğiz. Öncelikle şirketimiz kurumsal dilinde erkek ve kadın ayrımcılığına yer vermeden, yaptığımız işlerle ilgili ‘Kadın İşi’ veya ‘Erkek İşi’ gibi mevcut kalıp yargıları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar, el birliği ve işbirliği yapacağız” dedi.
 

“SEDAŞ sosyal sorumluluk projesi ile topluma katkı sağlayacak”

Güven konuşmasının devamında; “Tüm çalışanlarla projenin içeriğinin yaygınlaştırılarak paylaşılması, bu konuda topyekun farkındalık yaratılması, Şirketimiz organizasyon yapısının her kademesinde bakış açılarımızda ve tutumlarımızda  'iyi' olarak belirlenen durumumuzu 'en iyi'ye yükseltmek öncelikli hedefimiz olacak. Ülkemizde “toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği” kapsamında çok güzel çalışmalar olduğuna tanık oluyoruz. Bu anlayış ve düşüncenin toplumumuzda daha da çok yaygınlaşacağına, SEDAŞ olarak bizlerin de bu proje ile içinde yaşadığımız topluma, ülkemize ve milletimize gereken katkıyı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Proje kurulu üyelerine sertifikaları verildi

Güven, konuşmasında “Fırsat Eşitliği Kurulunda görev yapan tüm arkadaşlarıma yapacakları çalışmalarda başarılar diliyor, şimdiden kendilerine güzel önerilerle, hızlı aksiyon aldıkları ve  proje çıktısı olacak hedefler belirledikleri için  teşekkür ediyorum” diyerek, İcra başkan Yardımcısı Petr Zachoval ile birlikte  Proje Kurulunda görev alan SEDAŞ çalışanlarına sertifikalarını verdiler.