SEDAŞ; Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki mesken abonelerinin katılacağı yarışma projesinde, elektriği verimli kullanan ve elektrik tüketiminde 2017’ye göre 2018’de elektrik enerjisinde verimlilikle tasarruf sağlayan ilk 10 aileye belirlenen elektrik tüketim bedellerini ödül olarak verecek. Verimliliğe dikkat çekmek ve tüketicileri bilinçlendirmek üzere geçtiğimiz yıl örnek bir uygulamaya imza atan SEDAŞ, yarışma sonucu kazananlara 3 Bin kilovatsaat elektrik bedeli ödül olarak verecek.

20 Aralık 2018 tarihinde tamamlanacak

SEDAŞ’ın ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ isimli projesinin ikincisine 2018 yılı başında start verildi. SEDAŞ’ın, www.sedas.com web sayfasında yarışma koşullarını ve ödüllerini yarışma hakkında detaylı bilgiler rehberinde ilan ederek enerji verimliliği yarışması başlığı altında duyurduğu ve sosyal sorumluluk olarak kullanıcıları bilinçlendirmek ve toplumda farkındalık yaratmak üzere planladığı yarışma, yılın sonunda değerlendirmelerin ardından ödüller verilerek tamamlanacak. 2018 yılında elektriği 2017 yılına göre en verimli kullanan ilk 10 aileden 1. ailenin 3 bin kilovatsaat, 2. ailenin 2 bin kilovatsaat, 3. ailenin bin kilovatsaat, 4. ve 5. ailenin ise 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 200 kilovatsaatlik elektrik tüketimlerini SEDAŞ üstlenecek ve bedeli ailelere ödenecek.

“Geleceğin mimarları çocukları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz”

SEDAŞ yarışma ile ilgili açıklamasında projeye dahil olmak isteyen tüketicilerin mesken aboneliği olması ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada,  “SEDAŞ olarak bu projede verimli enerji kullanılması kültürünün yaygınlaşmasını ve bu yönde daha çok iletişim çalışması yapılmasını, bireysel kullanıcıların, ailelerin ve öncelikle geleceğin mimarları çocukların bilinçlenmelerini hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yarışma başvurusu kolay

Yarışma başvuruları Mayıs 2018 itibariyle başlarken son başvurular ise 20 Aralık 2018 tarihine kadar sürecek. SEDAŞ başvurularda kağıt israfını önlemek üzere web sayfasından yarışma başvurularının yapılabileceğini açıklarken, SEDAŞ web sayfasındaki ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ isimli projesine ait yarışma başvuru sekmesi altında, 'Enerjinin verimli kullanılmasına ait önerileri, 'Yarışma hakkında detaylı bilgiler rehberi' ve 'Yarışma ilanı posteri' gibi ayrıntılı bilgileri de paylaştı.