Temelleri 1952 yılında atılan ve 64 yıllık birikimiyle Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında bulunan, Akkök Holding bünyesinde, kimya, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren biri yurt dışında olmak üzere 18 ticaret ve sanayi şirketi ile 18 üretim tesisi bulunuyor. Akkök Şirketler Grubu’nun kendi içindeki en başarılı proje uygulamalarının belirlenmesi amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen “Yıldız Akköklüler Yarışmasında” finalistler belli oldu. “Operasyonel Mükemmellik, İşbirliği Geliştirme, Girişimcilik ve Inovasyon ile Sürdürülebilirlik” alanlarında seçilecek en başarılı 7 proje için Akkök Grup şirketlerinden yenilikçi, orijinal, verimliliği teşvik eden, yaratıcı fikirler içeren ve uygulamaya geçirilmiş çok sayıda proje içinde SEDAŞ’ta katılım sağladığı 3 projeden biriyle finalist oldu.  
 
SEDAŞ Proje Grubu, “Yıldız Akköklüler” final elemelerinde, üniversiteler ve üniversite öğrencileri ile birlikte ilkini gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı “Proje Fikri Yarışması” ile işbirliği geliştirme dalında rakiplerini zorladı. Akkök Holding tarafından hayata geçirilen, “Akkök Yıldızını Buluyor” sloganıyla lansmanı yapılan yarışmada finale kalmanın heyecan verici olduğunu belirten SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, İşbirliği Geliştirme kategorisinde, “Proje Fikri Yarışması” ile yarışmaya katılan SEDAŞ proje ekibine final başarısı göstermeleri nedeniyle teşekkür ederek Eylül Ayında yapılacak final gecesinde başarılar diledi.
 
Kurum kültürü ve performansına önemli katkılar sağlayarak,  şirket içi en iyi uygulamaları ortaya çıkaran Yıldız Akköklüler Yarışmasında ödüllendirme süreci için geri sayım başlarken, SEDAŞ çalışanları da önümüzdeki yıllarda daha çok sayıda proje ile katılımda bulunmak üzere proje çalışmalarına başladılar.