Dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli, uluslararası bakış açısına sahip liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan gönüllü bir öğrenci organizasyonu olan AIESEC Kocaeli Üniversitesi 'YouthSpeak Forum-Gençliğin Sesi' organizasyonunda SEDAŞ ile bir araya geldi. Etkinlikte konferans, atölye çalışması ve insan kaynakları standı ile yer alan SEDAŞ, staj ve iş başvuruları konusunda daöğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. SEDAŞ yöneticileri, İş Geliştirme, İK ve Kurumsal İletişim departmanları ile kariyer gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konferansına tam kadro katılarak üniversitelileri bilgilendirdi. 'YouthSpeak Forum-Gençliğin Sesi' organizasyonunda gün boyu açık kalan SEDAŞ standı, bine yakın öğrenci tarafından ziyaret edildi. CV formları doldurularak iş ve staj müracaatları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları

AIESEC Kocaeli Şube yöneticisi Alp Akdaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve Şebeke Yönetimi Grup Müdürlüğü adına Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji arasındaki ilişkiden bahsedilen, bir dizi sunum gerçekleştirdi.

'Sürdürülebilirliğin, var olan kaynaklarımızın gelecek nesillere yetecek biçimde kullanılması' olduğu ifade edilirken, sürdürülebilir kalkınma ile de insan sağlığını ve doğal dengeyi koruyarak sürekli bir ekonomik kalkınmaya imkan verecek doğal kaynakların akılcı bir şekilde yönetimini sağlamak ve gelecek nesillere yakışır bir doğal, fiziki ve sosyal çevre bırakmak yaklaşımı olduğu ve yenilenebilir enerji kaynaklarının bu yaklaşıma nasıl katkı sağladığı, hayatımızın nasıl değişeceği de öğrencilere anlatıldı.  Konferansın ardından gruplara ayrılarak atölye çalışmalarına başlayan KOÜ’lü öğrencilere, SEDAŞ İş Geliştirme Sorumlusu Oğuzhan Topcan liderlik yaparak öğrencilerin proje oluşturmaları sürecinde bilgi vererek atölye çalışmasına katkı sağladı.