Periyodik bakım
SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de trafo arızalarının yüzde 70 oranına kadar azaltıldığını belirtti. Güven, “İşletme Bakım ekiplerimizin sahada gerçekleştirdiği planlı periyodik bakım çalışmalarının yapılması, termal kamera teknolojisinin bakım için kullanılması, trafo çıkış kollarında abonelerin çektiği gücün ölçülmesi ve elektrik şebekesinde dengeli güç dağılımına dikkat edilmesi ile abone bağlantılarının yapılması, trafonun gücüne göre yük kapasitelerinin dikkate alınması ve buna göre enerji müsaadelerinin verilmesi, trafo arızalarının azalmasında en önemli etkenlerdir. Ayrıca deneyimli çalışanların hizmet kalitesine odaklı görev anlayışıyla bu iyileşme sürecinde büyük bir başarı sağlandı” dedi.
Güven, ayrıca teknoloji ürünü termal kameralarla arızaya ramak kala tespitlerin de yapıldığına dikkat çekerek, 2016 yılında toplamda 5 bin 370 adet planlı bakım çalışması yapıldığını belirtti.


TEİAŞ ile işbirliği
“Vatandaşa kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin ulaştırılması için ekiplerimizle 7/24 çalışıyoruz” diyen Bekir Sami Güven, Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) üretim santrallerinden alınan enerjiyi bölgesel tüketim noktalarına ilettiğini de hatırlattı. Güven, “Şirketimizin sorumluluğu ise enerjinin bölgesel tüketim noktalarına iletiminden sonra başlıyor. TEİAŞ ile yapılan ortak bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları ile kesintilerin büyük oranlarda azalmasını sağladık. Yatırım yaptığımız bölgelerde 34 bin 500 voltluk enerji altında çalışma yapılamayacağı için iş güvenliği ve çevre güvenliği açısından planlı kesinti yapıyor ve bunu da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Web sayfamızdan da yayımlıyoruz”  diye konuştu.