SEDAŞ; sürdürülebilir toplumsal gelişmenin en önemli unsurlarından biri olankadınların ve erkeklerin eşit temelde eşit haklarla sahip olması gerekliliğini kurum kültürüne yaymak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda 2018 yılından beri sürdürülen ve geçtiğimiz yıl “ForgettheGender” adıyla kapsamı genişletilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesini aktif olarak sürdüren SEDAŞ, proje çalışmalarında rol alan  16 kişilik bir gruba toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda “Eğitici Eğitimi” düzenledi. Profesyonel bir eğitmen tarafından beş gün süreyle sunulaneğitim,uygulama ve örnekler ile zenginleştirildi.Ayrıca eğitimin son iki gününde eğitim alan katılımcılar tarafından şirket çalışanlarına verilen eğitimlerle diğer çalışanların da  konuhakkında bilgilendirilmesi desağlandı.SEDAŞ, cinsiyet eşitliğini konusundaki duyarlılığın toplumun her kesiminde gelişmesine sundukları katkıdan dolayı eğitim sonunda çalışanlarına birer sertifika verdi.

Bundan sonraki süreçteise sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, şirket genelinde eğitimler vererek,toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın artırılması için çalışmalara devam edecek.