SEDAŞ Dağıtım Varlıkları Grup Müdürü Enver Aka ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Taraklı Kaymakamı Cihat Koç’u makamında ziyaret ederek SEDAŞ’ın çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Cihat Koç, “Nezaket ziyaretinize teşekkür ederim. Taraklı küçük bir ilçe ancak ilçede yaşayan vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Kurumlar arası işbirliğini önemsiyoruz. İlçemizin elektrikle ilgili konularında SEDAŞ ile işbirliğimizi de başarılı bir şekilde sürdürmek ve geliştirmek istiyoruz” dedi. Kaymakam Cihat Koç, Taraklı Muhtarları ile yaptıkları toplantılardaki Muhtarların önerileri ve talepleri ile tespitlerini, SEDAŞ yöneticileri ile paylaştı.

SEDAŞ süreçlerini paylaştı ve bilgi verdi

Aka, SEDAŞ’ın 20 bin kilometrekarede 4 il 45 ilçe ve 766 köy ile 1344 mahalle de faaliyetlerini sürdürdüklerini, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde toplam bin 700 çalışan ve 500’e yakın araçla çalışmalarını sürdürdüklerini, Taraklı için yapılan tespitlerle ilgili hızlı bir inceleme ve geri dönüş yapılacağını, işbirliğinin başarı ile sürdürüleceğini belirtti. Aka, SEDAŞ’ın özel şirket statüsünde, kamu kaynakları ile kamu hizmeti verdiğini ve denetime tabi bir şirket olduğu belirtirken, SEDAŞ’ın yatırım projeleri için kamudan onay aldığı, yatırım programı kapsamında değerlendirilen, elektrik tesisleri yatırım projelerinin, şebeke tesislerinin kabul işlerinin, TEDAŞ Bölge Müdürlüğünce sahada denetlediği ve kesin kabul işlemlerinin de bu kontrollerle gerçekleştirildiği hakkında bilgi verdi.

"Hesap verilebilir yönetim anlayışı ile çalışıyoruz"

Aka, 2016-2020 tarihleri arasında 513 Milyon TL yatırım hedefi için çalışmalarını sürdürdüklerini, TEDAŞ ile yatırımlar konusunda koordinasyon sağladıklarını belirterek, “TEDAŞ’ta SEDAŞ’ın müşteri memnuniyeti hedefi için yaptığı yatırım çalışmalarına sahadaki operasyonları ile destek veriyor. Yatırımların verimli, kaliteli ve uzun ömürlü olması, yaptığımız yatırımlarla elektrik dağıtımında yeni talepleri karşılamak ve müşteri şikayetlerinin önlenmesini sağlamak asıl hedefimizdir. SEDAŞ hesap verilebilirlik,  şeffaf yönetim ve çözüm odaklı, müşteri memnuniyeti  anlayışı gereği,  paydaşlarımız ile işbirliği ve bilgi paylaşımı içinde çalışıyoruz” dedi.

Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, misafirleri ile yakından ilgilenirken, yapılan nezaket ziyaretine ve kendisi için yapılan ayrıntılı bilgilendirmeye teşekkür etti.