Fakültenin 2. sınıf öğrencileri ile bir araya gelen ve düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan SEDAŞ Kurumsal İletişim Departman yöneticisi Ayhan Erkovan ve Kurumsal İletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ Diner, “Kurumsal Şirketlerde İletişim Süreçleri ve Medya İlişkileri” konularında öğrencilere uygulamalarını örneklerle anlattılar.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan ve İletişim Uzmanı Ufuk Diner’in, kendilerini tanıtarak başladığı söyleşide, “Kurumsal İletişim Süreçlerinin yönetimi, kurumsal iletişim departmanlarının işletme organizasyonundaki işlevi ve medya ile ilişkiler, kurumsal itibar yönetimi konuları” üzerinde duruldu.

Kurumsal firmaların öncelikle bir kurumsal kimlik rehberi oluşturduğunu, profesyonel firmaların kendi bünyesi dışında reklam tasarım ve halkla ilişkiler danışmanlığı anlamında hizmet alabildiğini, iletişim süreçlerinde uygulama yaparken bu paydaşların önemi vurgulandı.

Kurumsal firmaların kendilerini iletişim yoluyla ifade ederken kamuoyunun basın yoluyla bilgilendirilmesinin, medya ile ilişkilerin öneminin de anlatıldığı söyleşide, Kurumsal firmaların resmi iletişim kanallarını çeşitlendirdiği ve kurumsal yayınların ve web sayfalarının, sosyal sorumluluk projelerinin en etkili yöntemler olduğu, internetle birlikte sosyal medyanın da çok etkili olduğu bildirildi.

İç ve dış iletişime ait uygulamalarını örneklendirerek anlatan SEDAŞ kurumsal iletişim yöneticileri söyleşilerini soru cevap şeklinde sürdürürken, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, bu tarz etkinliklerin öğrencilerin kariyer gelişimleri açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, söyleşinin düzenlenmesinde katkısı bulunan SEDAŞ yöneticilerine ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcıları, Doç. Dr. Betül Pazarbaşı ve Yrd. Doç. Dr. Selma Koç Akgül de söyleşi sonunda Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan’a  ve İletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ Diner’e teşekkür belgesi takdim ettiler.