SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a projeler ve yatırım çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ziyarette SEDAŞ’ın Kocaeli'de konuşlanan İşletme Bakım Grup Müdürlüğü Yöneticisi Burhan Ak’ta Güven’e eşlik etti. Vali Aksoy, SEDAŞ yöneticileri ile yakından ilgilenerek 2017 yılında tamamlanan, 2018'de yapılacak olan yatırım çalışmaları ve kış için alınan önlemler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

Güven bilgilendirdi

Güven, Vali Aksoy’a elektrik enerjisi piyasasındaki son gelişmeler, dağıtım faaliyetleri ile perakende satış faaliyetlerinin 2013 yılı başında ayrıştırılması ile birlikte, perakende satış piyasasında gelişen rekabetçi sistemin kurulduğu hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Güven, SEDAŞ'ın bölgesinde tek dağıtım şirketi olduğunu belirterek, SEDAŞ'ın Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de toplam 20 bin kilometrekarelik yüzölçüm içinde, 45 ilçe, 49 belediye ve 766 köy, bin 344 mahalle de yaklaşık 3,5 milyon nüfusa ve 1,6 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti verildiğini vurguladı. Güven, "Akkök Holding ve CEZ Grup'un oluşturduğu, AKCEZ tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde devir alındıktan sonra markalaşma sürecimize hız verdik. SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında; bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, SCADA, OSOS, WFM, GIS, MIY ve SAP ISU SRM gibi vizyon projelerimizi gerçekleştirdik. Bu yıl AR-GE ödülü aldık. Sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürüyoruz. Oluşan arızalara hızla müdahale etmek, verimli çalışma ilkesi ile yüksek performans göstermek ve 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere bölgemizde toplam bin 700 çalışan ile elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları ve yatırımlarımızı yıl sonu hedeflerimize ulaşarak gerçekleştiriyor, bölgemizdeki 4 ilde 9,4 milyar kWh elektrik dağıtımı yapıyoruz” dedi.

8-15 Ocak sistem çalışması

Güven, SEDAŞ’ın devreye aldığı SAP CRM IS-U projesi kapsamında 8-15 Ocak 2018 tarihleri arasında sistem çalışması yapılacağını bildirdi. Güven, “8 -15 Ocak 2018 tarihleri arasında  geçici olarak, yeni abonelik, kaçak tespit tutanağına bağlanmış olan faturaların taksitlendirme ve tahsilatı, kaçak faturasının PTT noktalarına ödenmesi, sayaç okuma ve sökme-takma işlemleri dışındaki talep, ihbar ve şikâyetler için Çağrı Merkezi, Müşteri Hizmetleri Merkezleri ve Web Sitesinden hizmetlerimiz sürdürülmeye devam edecektir” dedi.

Vali Aksoy'dan teşekkür

Vali Hüseyin Aksoy, yapılan ziyaretten ve bilgilendirmeden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Verdiğiniz ayrıntılı bilgilere ve nezaket ziyaretinize teşekkür ediyorum" dedi.