Proje programı dahilinde dağıtım süreçlerinde yer alan yetenekli mühendis adayları, ayrıca enerji sektörünü yakından tanıma şansı bulacak. Dağıtım süreçlerinde verimliliğin artırılmasını hedefleyen SEDAŞ, projeyi değişime açık, enerjik, dinamik, yeni bakış açıları getirecek yetenekli ve şirket kültürüne uygun çalışanlar kazanmak amacıyla hayata geçirdi.

Stargate Programı Hakkında

Stargate projesinde toplamda bin 661 başvuru toplandı. Proje kapsamında 129 kişinin katılım gösterdiği zihinsel beceri sınavlarından 63 kişi, 70 ve üzeri puan almayı başardı. İçlerinden 51 adaya İngilizce testi uygulandı ve sonuçlar doğrultusunda 47 aday ile de yetkinlik bazlı mülakat gerçekleştirildi. Son aşama olan yönetici görüşmelerinde 12 kişi arasından sekiz kişi, proje programına devam etmeye hak kazandı.

Program kapsamında 8 aday mühendis, haftada iki gün dağıtım fonksiyonlarında altı ay süresince çalışacak. Üç dönemden oluşan bu sürede her iki ayın sonunda farklı bir fonksiyonu deneyimlemek üzere diğer bir fonksiyona geçiş yapılacak. Yedinci ay ise proje hazırlık ayı olacak. Adaylar, program süresince bilgi edinip ilgi alanlarını keşfederken, kendilerine atanan eğitim koçlarının da desteği ile süreçlere katkıda bulunacak projeler geliştirebilecek. Yedi ayın sonunda, programı tamamlayan ve yapılan değerlendirmelerden olumlu sonuç alan gençler, giriş seviyesi uzman/mühendis kadrolarında iş imkanı bulabilecek.