Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ve SEDAŞ, Pakistan’dan ise COMSATS Institue of Information Technology Üniversitesi “Büyük Veri Analitikleri Kullanarak Etkin Enerji Yönetimi” adlı projede işbirliği yapmak üzere bir araya geldiler. SEDAŞ ile SAÜ işbirliği gelişerek ilerliyor. Hizmet ve sanayi işkolunda faaliyet sürdüren kurumların üniversiteler ile işbirliğine güzel bir örnek oluşturacak Ar-Ge işbirliği bu sefer yurt dışında Pakistan’a  ulaştı. 

TÜBİTAK ve Pakistan Bilim Vakfı’nın proje çağrısı

Türkiye ve Pakistan arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülke araştırmacılarının ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi kapsamında açılmış olan TÜBİTAK ve Pakistan Bilim Vakfı (PSF) ortak proje çağrısına, SAÜ, SEDAŞ ve Pakistan Teknoloji Üniversitesi  “Büyük Veri Analitikleri Kullanarak Etkin Enerji Yönetimi” adlı proje ile katılım kararı aldı. 

SAÜ Projeyi yürütecek, SEDAŞ danışmanlık sağlayacak

Projenin yürütümünü, Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Numan ÇELEBİ yapacak.  Pakistan COMSATS Institue of Information Technology Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammad Naeem ve Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul TAŞCI projede araştırmacı olarak görev alıyor.  Projenin danışmanlık desteği SEDAŞ’tan SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk ve Şebeke Operasyon Grup Müdürü  Gökmen Hasançebi tarafından sağlanacak.