SEDAŞ elektrik dağıtım bölgesini kapsayan 4 ildeki beş üniversite ile işbirliği içinde sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiği, sürdürülebilir ve yenilikçi olmasını hedeflediği proje fikri yarışmasına start verdi.
Yarışma Yürütme Kurulunda SEDAŞ icra Başkanı ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) rektörleri yer aldı.
 
Başvuru rehberi onaylandı
SEDAŞ yetkilileri ve Üniversitelerden proje açılış toplantısına katılan tüm akademisyenler, proje fikri yarışmasına start verirken, öğrencilerin çok değerli ve orijinal fikirlerle yarışmaya katılımlarını beklediklerini belirttiler. Öğrenciler, enerjinin üretiminde, enerjinin iletiminde, enerjinin dağıtımında, enerjinin çevre ile uyumunda, enerjide iş güvenliği alanında yeni proje fikirleri ile yarışmaya katılabilecekler.


 
Verilecek ödüller açıklandı
Yarışma yürütme Kurulunca, “Toplum için yeni teknolojiler” teması ve “Projesi İyi Olan Kazansın” sloganıyla üniversite öğrencileri için düzenlenen yarışmada 1.olan projeye 5.000 TL, 2. olan projeye 3.000 TL ve 3.olan projeye 2000 TL ile 10 adet mansiyona değer görülen projeler için 1000’er TL, eğer grup olarak katılım söz konusu ise 1500’er TL ödül verileceği açıklandı.    
 
Ödüllü Yarışmanın Başvuruları Sedas.com’dan yapılacak
Geleceğin bilim insanlarını bulmak, öğrencilere araştırma ve buluş yapma heyecanı aşılamak, insanlığa katkıda bulunacak eserler ortaya çıkarmak adına “Toplum İçin Yeni Teknolojiler” temasıyla organize edilen ödüllü proje fikri yarışmasının başvurularını öğrenciler sedas.com web sayfasından yapılabilecekler. Beş üniversitenin “Elektrik, Elektrik Elektronik ve Enerji Sistemleri” bölümlerinde eğitim gören 4. ve 3.Sınıf öğrencilerinin katılabileceği açıklandı. Aynı zamanda öğrencilerin grup olarak en fazla 3 kişiden oluşacak şekilde de katılabileceği belirtildi.


 
Başvuru ve değerlendirme takvimi  
Toplantıya başkanlık eden SEDAŞ CEO’su Bekir Sami Güven, ödüllü proje yarışmasındaki müracaatların, SEDAŞ’ın web sayfasından yapılabileceğini,  belirtti. Güven, “Yarışma başvuru rehberini dikkatle inceleyecek adaylar, başvuru formunu 10 Mart 2017 tarihine kadar www.sedas.com web sitesindeki “proje fikri yarışması” alanına girmeleri gerekiyor. Projelerin ön değerlendirmesi 24 Mart tarihinde yapılacak ve ön değerlendirmeden geçen 13 proje fikri ana değerlendirmeye alınacak. Ön değerlendirmeden geçen projelerin 31 Mart 2017 tarihinde duyurusu yapılacaktır. Ön değerlendirmeyi geçen proje sahibi öğrenciler, 24 Nisan 2017 tarihinde değerlendirme kuruluna sunumları ile projelerini anlatacaklar. Aynı gün proje sunum değerlendirmelerinden başarıyla geçerek dereceye giren 13 proje için ödülleri aynı günün akşamı düzenleyeceğimiz ödül töreninde takdim edeceğiz. Bu projede bizlere katkı sağlayan beş üniversitenin değerli rektörleri başta olmak üzere akademisyenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.