Güven “Sürdürülebilir olmasını hedeflediğimiz ve destek veren paydaşımız üniversitelerle işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmada bir adım daha geçildi. Öğrencilerimiz çok güzel projelerle katıldılar. Ön değerlendirme sonucu jüri karşısında sunum yapacak öğrencilerimizin projeleri belirlendi. Birinci, ikinci ve üçüncünün seçileceği ve 10 projeye de mansiyon vereceğimiz gün ödüllerin teslim edilmesini sağlayacağız” dedi.
Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
SEDAŞ’ın, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki üniversitelerle işbirliği geliştirerek, öğrencilere katma değer sağlamayı ve geleceklerine yatırım yapmayı hedeflediği ikinci Proje Fikri Yarışması’nda ön değerlendirmeyi geçen projeler, www.sedas.com web sayfasında yayımlandı.
Geleceğin bilim insanlarını bulmak, araştırma ve buluş yapma heyecanı aşılamak, daha büyük projelere ilham kaynağı oluşturacak yeni fikirlerin ve eserlerin ortaya çıkartılmasını sağlamak amacıyla SEDAŞ tarafından Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce ile Gebze’de bulunan üniversitelerin öğrencileri arasında düzenlenen yarışma ile hayata geçirilen ikinci Proje Fikri Yarışması’nda gözler ödül törenine çevrildi.

Ödül Töreni 08 Mayıs’ta
Enerjinin üretiminde, iletiminde, dağıtımında, çevre ile uyumunda ve enerjide iş güvenliği alanlarında yeni proje fikirlerinin yarıştığı, “Toplum İçin Yeni Teknolojiler” temasıyla öğrencileri proje fikri üretmeye teşvik eden ve sürdürülebilir olması sağlanan SEDAŞ’ın Proje Fikri Yarışması kapsamında gözler 08 Mayıs’a çevrildi. Ön değerlendirmeyi geçen öğrenciler, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri ve SEDAŞ yöneticilerinin oluşturduğu jüri önünde projelerinin tanıtımını yapacak ve düzenlenecek törende ödüllerini alacaklar.