SEDAŞ’ın şebeke operasyon birimleri ile yatırım birimleri, Sakarya’da bir araya geldi. Elektrik dağıtım hizmetlerinin, yoğun kar yağışına bağlı zorlu kış şartlarında aksamadan sürdürülmesi açısından, köklü önlemlerin alınmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, katılımcıların görüş ve önerileri de dinlendi.

Bölgede 30 Aralık itibariyle aşırı kar yağışına bağlı olarak iletkenlerin buz yükü ile kopması, bazı yerlerde direklerin devrilmesi, trafolarda oluşan arızalarla enerji verilememesinden kaynaklanan elektrik kesintilerinin de  ele alınarak değerlendirildiği toplantıda, alınan köklü önlemler için gerekli işbirliğinin sağlanması ve organize edilecek çalışmaların koordinesi konuşuldu.

sedas_toplanti2.jpg

Toplantıda, arızalara müdahale edilmesinde kullanılan araçlar, vinçler ve iş ekipmanlarının planlaması ile birlikte, sahada görev alacak sorumluların ve ekiplerin 3 vardiya çalışması sırasında izlenecek görev dağılımı da en ince ayrıntısına kadar belirlendi. Malzeme ve ambar operasyonunda görev yapanlar için 24 saatlik çalışma esası kabul edilirken, iletişimin koordinasyonu içinde görev yapan ve sahadaki bilgilerin hızla ilgili birimlere sevk edilmesini sağlayacak operasyon masası oluşturuldu.