SEDAŞ ile Kartepe muhtarlarının bir araya geldiği koordinasyon toplantısı, Kartepe Kaymakamlığı yanında yer alan düğün salonunda yapıldı. Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Mahalle Muhtarları katıldı. Toplantıda SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Dağıtım Direktör Vekili Ersan Şentürk ve Dağıtım Varlıkları Grup Müdürü Enver Aka, Şebeke İşletme Bakım Müdürü Burhan Ak, Müşteriler Grup Müdürü Orhan Sönmez, Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, Şebeke Operasyon Müdürü Serkan Yiğit, Bakım Yönetimi Müdürü Mehmet Reşat Karaman, Şebeke Yapım Müdürü Gökhan Öztürk, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Kocaeli İl Sorumlusu Çınar Aslan, Kartepe Bölge Sorumlusu Mehmet Emin Altun'da yer aldı.

‘İLETİŞİMİN  FAYDALARINI GÖRÜYORUZ’
SEDAŞ’ın geçmiş dönem yatırımları ve 2016 yılı projeleri hakkında Şebeke Yapım Müdürü Gökhan Öztürk, SEDAŞ işletme bakım ve onarım çalışmaları hakkında SEDAŞ İl Yöneticisi Çınar Aslan birer sunum yaptılar. SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, muhtarları bilgilendirmek üzere genel aydınlatma yönetmeliği hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kartepe muhtarlarının tamamı toplantıya katılırken, yapılan sunumları ilgi ile izlediler. Vali Yardımcısı Osman Sarı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda muhtarların soruları ve talepleri tek tek dinlendi. Konuşmaların sonunda SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, muhtarların sorularına ayrı ayrı cevap verdi. Bekircan ayrıca yapılacak çalışmalar hakkında da toplantı sırasında görevlendirmeler yaptı. Kartepe de yeni göreve gelen SEDAŞ sorumlusu Mehmet Emin Altun’u tebrik eden Milletvekili Zeki Aygün iletişimin çok değerli olduğunu ve bu nedenle muhtarlarla iletişimde SEDAŞ bölge sorumlularına büyük görev düştüğünü ifade etti. “Karşılıklı yüz yüze etkin iletişim sağlayarak uygulamalar ve bu hizmete ait taleplerin bölgesel olarak ele alınmasının büyük faydalarını görüyoruz" dedi.

‘AYDINLATMA TALEPLERİ KOMİSYON GÜNDEMİNE GELMELİ’
Yunus Bekircan, Genel Aydınlatma Yönetmeliğiyle ilgili çözüme yönelik çalışmaların daha önce yapıldığını, ancak özel mülkiyet alanlarında bulunan aydınlatmaların devre dışı bırakıldığını ve ilgili kurumların bu tüketim bedellerini ödemediğini ve geriye dönük ceza işleterek bunları da Dağıtım Şirketi olan SEDAŞ’a fatura edildiğini belirtti. Bekircan, aydınlatmada tüketilen elektrik enerjisi tüketiminin de ülkemizde disipline edilmesi için dağıtım şirketlerinin aydınlatma sayaçlarının otomatik olarak uzaktan okunmasına ait projelerini tamamlanmasının istendiğine dikkat çekerek, “SEDAŞ 8600 aydınlatma sayacını uzaktan okuyabiliyor, bu sayaçlar TEDAŞ tarafından da uzaktan okunabiliyor ve kontrol ediliyor”dedi.  Bekircan, Dağıtım Şirketlerinin EPDK, Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ tarafından denetlendiğini de belirterek, “SEDAŞ görevini yapıyor. Yaptıkları kontrol ediliyor. Denetleniyor ve hesap veriyor. Belediyelerin ve diğer kuruluşların kendilerinin belirlediği standartlarda aydınlatma tesisi yaparak devreye almaları sonucu tesis edilen aydınlatmaların da mutlaka aboneliği olması sağlanıyor. Dağıtım şirketi olarak bölgemizde tüketilen her bir kWh’lik enerjinin kayıt altına alınması ve kayıpların azaltılmasına ait bir görevimiz ve yasal sorumluluğumuz var” dedi. Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de aydınlatma taleplerinin Kaymakamlıklar aracılığı ile illerde Valilikler bünyesinde genel aydınlatma yönetmeliği ile oluşturulan aydınlatma komisyonlarının gündemine getirilmesi gerektiğini belirtti.

‘MUHTARLARA TEŞEKKÜR’
Toplantının sonunda, Milletvekili Zeki Aygün, SEDAŞ’ın çevresine katma değer sağlayan bir kuruluş olduğunu belirterek, “SEDAŞ’ın yöneticileri ve çalışanları ile etkin iletişim sağlayarak, kendilerinin iyi niyetle ve çözümcü bir yaklaşımla, kaliteli hizmet verme çabalarına sevgiyle muhabbetle bizde destek verelim ki toplum olarak olumlu gelişmelerden hepimiz istifade edelim. Bu amaca hizmet etmek için toplantıya katılım sağlayan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum”dedi. Vali Yardımcısı Osman Sarı ve Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez toplantılarda sağlanan olumlu iletişim ve gösterilen ilgi nedeniyle Muhtarlara ayrı ayrı teşekkür ettiklerini belirttiler. SEDAŞ Yöneticileri de toplantıya katılan muhtarlara ayrı ayrı teşekkür ederken, toplantı bitiminde muhtarlar ve toplantıya katılan diğer yöneticiler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.