SEDAŞ şiddetli kar, tipi ve dondurucu soğuğa aldırmadan enerjinin sürekliliği için müşteri memnuniyeti hedefi ve çözüm odaklı yaklaşımıyla 105 ekip ve 212 personelle yoğun bir şekilde kar mesaisinde mücadele veriyor. Doğu Marmara'da da etkili olan kar yağışı vatandaşları evine kapatırken, SEDAŞ bölgesindeki 1.6 milyon tüketici için kesintisiz enerji verilmesini sağlamak üzere 20 bin kilometrekarelik alanda alarm haline geçti. Marmara Denizi'nde 2 gün boyunca etkisini sürdüren poyraz ve karayel ile özellikle Kocaeli ve Sakarya bölgesinde, hızı zaman zaman yüksek kesimlerde 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle SEDAŞ’ın da bazı bölgelerinde elektrik dağıtım hatları zarar gördü. SEDAŞ, şebeke onarımlarını en kısa sürede gidermek üzere özel hizmet alımı yaptı.

Şebekedeki enerjinin varlığını sürdürmek ve sahada büyük bir mücadele içine girmek üzere hazırlıklarını tamamlayan SEDAŞ ekiplerine 'Alo 186' hattından gelen ihbarları 'Çağrı Merkezi' ve 'WFM Sistemi' üzerinden hızlı aksiyon alınmasını sağladı. Cuma akşamı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle elektrik tüketimi artarken, yağışların pazartesi günü devam edeceği açıklandı. Soğuk hava dalgasının Çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Kar yüksekliğinin 50 santim ile 1 metreye kadar ulaştığı yüksek alanlarda ve araçla girilemeyecek arazi koşullarında da yoğun çalışmasını sürdüren SEDAŞ ekipleri, elektriğin sürekliliği için sahada canla başla mücadeleye devam ediyor. SEDAŞ'ın yoğun kar yağışı alan bölgelerde, özellikle iletken hatlarda oluşan buz yükünün yıkıcı etkisini onarmak için gece gündüz demeden dondurucu ve soğuk havaya aldırmadan çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.