4-10 Mayıs İSG Haftası

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, 4-10 Mayıs tarihleri arasında SEDAŞ’ın özel gün kutlamaları kapsamında ele alınan  İş Sağlığı ve İş Güvenliği Haftasında yaptığı açıklamada, İş güvenliği ile ilgili gelişmişlik seviyesinin ülkelerin toplumsal, kültürel, ekonomik ve eğitimsel gelişmişlik düzeyleriyle sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirterek, “Bu konuda hepimize görevler düşüyor. İş güvenliği eğitiminin, yalnızca işyerlerinde değil trafik eğitimi gibi henüz küçük yaşlarda ilkokul seviyesinde başlaması gereken bir eğitim olduğuna inanıyoruz” dedi.   

“Eğitimle işimiz daha da güvenli”

Güven yaptığı açıklamada, SEDAŞ’ın yıl içinde toplam eğitimlerin yüzde 42’sini İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği)  kapsamında  gerçekleştirdiğini  söylerken, “Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya’da 3,4 Milyon nüfusa ve  1 milyon 750 bin elektrik müşterisine  dağıtım hizmeti verirken,  SEDAŞ bünyesinde, çoğu saha çalışanı olmak üzere 1.650 çalışan, 2017 yılında, 35.319 saat iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi aldı.  Bu eğitimlerle işimiz daha da güvenli oluyor.  Bu eğitimlerle deneyimler, olmazsa olmazlarımız  paylaşılıyor. Hatırlatmalar yapılıyor. Yaydığımız iş güvenliği kültürü ile çalışma anında önlemlerimizi daima göz önünde bulunduruyor, tedbir alıyor,  tehlikeli durumlar ve tehlikeli hareketlerden kaçınıyoruz. 10 Altın kuralımızı uyguluyoruz” dedi.  

“İSG’ye yatırım yapıyoruz”

Güven, İSG İçin SEDAŞ’ın yatırım yapmaya devam ettiğini belirtirken, “(KKD)Kişisel Koruyucu Donanımların çalışanları korumasına yönelik çalışmalarımız yanında, İSG kapsamındaki tüm faktörleri, İş Güvenliği uzmanlarımız, saha gözetimlerimiz  ve İSG kurul çalışmalarımızla değerlendiriyoruz. SCADA Projemiz ile trafo merkezlerimizde kapalı sistem üzerinde kullandığımız metal muhafazalı modüler hücrelerle güvenilir iş alanları oluşturuyoruz. İSG, paydaşlarımız için de gözettiğimiz en önemli konumuzdur” diye konuştu.

 

“İSG yüksek önem düzeyinde”

Bekir Sami Güven, çalışma hayatının ayrılmaz bir parçası olan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kurallarının SEDAŞ için yüksek önem düzeyinde olduğuna dikkat çekerken, “Bu doğrultuda 10 altın kural uygulamasını başlattık. Artarak devam eden İSG kültürü seviyesini daha da yükseltmek amacıyla hız kesmeden eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Verilen eğitimler arasında; müşterilerle iletişim, kritik risk taşıyan faaliyetlere yönelik önlemler ve ekipman kullanımı ile trafikte güvenli sürüş, İSG uzmanlığı, yüksekte güvenli çalışma, elektrik şebekesinde manevra, endeks okuma çalışanları için köpek davranışlarına yönelik eğitimler de verildi. SEDAŞ’ta  iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitim faaliyetleri, şirket hedeflerine de konu olan sağlık ve güvenlik kültürünün daha ileriye taşınması amacıyla sürdürülürken,  ulusal ve uluslararası İSG anlayışıyla yaşatılmaya ve geliştirilmeye  devam edecektir” dedi.

"SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde uygulamalı eğitim imkanı sağlanıyor"

Güven, “İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim planlaması yaparken; çalışanların mesleki gelişim ihtiyaçları göz önüne alınıyor ve yapılan faaliyetleri bir üst güvenlik seviyesine taşıyacak şekilde geliştiriliyor. Saha çalışanlarımızın bu eğitimler kapsamında öğrendikleri teknik bilgileri, aynı zamanda SEDAŞ’ın teknik eğitim parkurunda pratik etmeleri de sağlanıyor” dedi.