SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Dünya Çocuk Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bölgemizde; sanayiden, sağlığa, ticaretten, aydınlatmaya, imalattan, eğitime, bilişimden finansa ve daha pek çok alanda enerjimiz ile katma değer sağlıyoruz. Tehlikeli ve meşakkatli bir iş olan elektik dağıtım faaliyetleri ile gece gündüz demeden Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinin tamamında 3,4 milyon nüfusa, 1,6 milyon müşteriye sürekli ve kesintisiz elektrik hizmeti vermeye çalışıyoruz. Tüm okullarımız ve çocuklarımızın sosyal alanlarının elektrik enerjisi ile aydınlatılmasını sağlıyor, bu hizmetleri gerçekleştirmekten, mutluluk duyuyoruz” dedi. 

SEDAŞ enerjisi ile çocukların yanında

Güven; “Dünya Çocuk Gününü Kutluyoruz. Hepimiz çocuklarımızın, yarının büyükleri, geleceğin güvencesi ve yöneticisi olduğunu biliyoruz. Dünyada, çocukların iyi yetiştirilmesi tüm ulusların ortak sorunu. Tüm SEDAŞ olarak, çocuklarına haklarını anlatacaklar. Tüm çocuklar haklarını bilerek büyümeliler. Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi kutlanan ve bu yıl 2 Ekim’e rastlayan Dünya Çocuk Günü'nde çocuk haklarına göz atmak hepimizin sorumluluğu olmalı. Sevgi ve ilgi görmek, oyun oynamak,  barınmak ve korunmak, dinlenmek ve eğlenmek, sağlık hizmetlerinden yararlanmak, dengeli ve düzenli beslenmek, temiz bir çevrede yaşamak, ihmal edilmemek, istismar, şiddet ve tehlikelere karşı korunmak, okula gitmek ve eğitim görmek, her çocuğun hakkıdır. Enerjimiz ile çocukların yanındayız” dedi.

SEDAŞ çocuk haklarını tanıyor

Güven açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı: “Dünya ülkeleri ile devletimizin de imza atarak kendi sorumluluklarını kabul ettiğini bildirdiği çocuk haklarını, SEDAŞ olarak tanıyor ve kamu hizmeti kapsamında sağladığımız enerji dağıtımı ile çocuklarımızın aydınlık sokaklarda güven içinde okullarına gidip gelmelerine katkı sağlamaktan, sağlık, oyun, barınma, eğlenme, güvenlik, eğitim haklarını kullanırken onlara aydınlık alanlar oluşturmak için 7/24 ekiplerimiz ile görev yapmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun çocukların da maruz kaldığı acıların ve şiddetin, açlık ve yoksulluğun önlenmesine çalışılması ve son bulmasını, dünyanın gelişmemiş ülkelerinde elektriğe ve temiz suya, sağlık imkanlarına kavuşamamış çocukların ve milyarlarca insanın sorununa kayıtsız kalınmamasını diliyoruz.”