Edinilen bilgilere göre, Akyazı ilçesinde aralıksız yağan kar nedeniyle elektrik arızaları meydana geldi. Seyfeler Mahallesinde ikamet ettiği belirlenen ve henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs arızaların giderilmediğini iddia ederek SEDAŞ’ın Ada Caddesi üzerindeki müşteri hizmetleri binasının giriş kapısındaki camları kırdı. Saldırgan şahıs yanında getirdiği odunlarla binayı ateşe vermek isteyince olay yerine polis çağrıldı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri ismi öğrenilemeyen saldırganı gözaltına alırken, yılın son günü meydana gelen bu olayda binada maddi hasar meydana geldi.

sedasa_saldiri2.jpg

SEDAŞ karanlıkta bıraktı

Öte yandan yılbaşı gecesi birçok ilçede elektrik kesintisi yaşandı.Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye bağlı 154/34,5 Kilovolt Trafo İndirici Merkezde hava koşullarından dolayı enerji iletim hattında yaşanan kopma, Sakarya’da birçok yer enerjisiz kaldı. 
SEDAŞ’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Şebeke İletim Tesis İşletme Grup Müdürlüğüne bağlı TEİAŞ Karasu 154/34,5 Kilovolt Trafo İndirici Merkezde karlı ağır hava koşulları ile birlikte enerji iletim hattında saat 05.30 itibariyle iletken kopması sonucu enerji kesintisi yaşandı. TEİAŞ bir gün önce de 10 saatlik planlı kesinti yaparak Zonguldak tarafından gelen ve yatırım programı kapsamında 35 Metrelik direklere tesis ettiği iletim hattına ait kalın kesitli iletken tellerin çekilmesi amacıyla, iş güvenliği ve çevre güvenliği için dağıtım hatlarında 30 Aralık Salı günü planlı kesinti gerçekleştirmiş ve Karasu Trafo Merkezini devre dışı bırakmıştı. Karasu TEİAŞ İndirici Merkezi devre dışı kaldığında TEİAŞ’ın Karaman indirici merkezinden de Karasu’ya olan mesafesi 45 kilometre uzaklıkta olması ve gerilim düşümü yaşanmasına yol açacağı için besleme yapılamamıştı. 31 Aralık Çarşamba günü de sabaha karşı kesinti olması sonucu, TEİAŞ’ın arızası nedeniyle SEDAŞ Çağrı merkezi aşırı aramalarla kilitlendi. TEİAŞ yetkilileri TEİAŞ Karasu 154/34,5 Kilovolt Trafo İndirici Merkezinin devreye alınması için çalışmaların sürdürüldüğünü ve TEİAŞ ekiplerinin sahada karlı arazide ve orman içlerinde kopan iletken tellerin yeniden çekilmesi için çaba harcadılar” denildi.
Öte yandan Karasu ilçesinin tamamı enerjisiz kalırken, Geyve ilçesinde Doğançay, Nuri Osmaniye, Şerefiye, Akıncı, İlimbey, Boğazköy, Kışlaçay, Karaçam, Dereköy, Kızılkaya, Örencik, Fındıksuyu, Maksudiye, Bağlarbaşı, Köprübaşı Mahalleleri, Taraklı ilçesinde Mahdumlar, Kemaller, Alballar, Uğurlu, Esenyurt, Avadan, İçdedeler, Gölveren Mahalleleri, Kaynarca ilçesinde ise Arifağa ve Karaçalı Mahalleleri, Kocaali ilçesinde Koğukpelit, Çukurköy, Akpınar, Şerbetpınarı, Çakmaklı, Aktaş, Süngüt, Yanıksayfan, Küplük, Görele, Yalpankaya, Açmabaşı, Çobansayfan, Karşı, Yalı mahalleleri, Hendek ilçesinde Kızanlık, Bakacak, Sümbüllü, Şeyhler, Dereköy, Kocatöngel, Ferizli ilçesinde, Sinanoğlu, Damlık mahallesi, Söğütlü ilçesinde Akçakamış, İmamlar, Beşdeğirmen, Karateke, Mağara, Yeniköy, Soğucak, Akyazı ilçesi Madenler, Boztepe, Haydarlar, Hanyatak, Mahsurlar, Taşyatak, Gökçeler, Azizağa, Taşburun, Ballıkaya, Salihiye, Kuzuluk, Topçusırtı Mahalleleri, Karapürçek ilçesinde Hocaköy, Kanlıçay, Küçük karapürçek, Mecidiye, Ahmediye, Serdivan ilçesinde Aralık, Çubuklu, Selahiye, Beşevler, Aandüzü, Kızılcıklı, Esentepe, Meşelik, Dağyoncalı mahalleleri, Erenler ilçesinde Çaybaşıyeniköy, Kayalar, Memduhiye, Yazılı, Kozluk mahalleleri, Adapazarı ilçesinde Hataplı, Elmalı, Işıklar, Küçük hataplı, Örentepe, Salmanlı, Evrenköy, Çamyolu, Çukurahmediye mahalleleri, Sapanca ilçesinde Memnuniye, Balkaya, Ünlüce, Muradiye, İstanbuldere, Nailiye mahalleleri enerjisiz kaldı.