Kar yağışı da etkili olacakmış. Aman şimdiden uyaralım da önleminizi alın. Zira SEDAŞ’ın beceriksizliği yüzünden her kar yağışında elektrikler kesilip soğukta kalıyoruz çünkü.

Yılbaşı gecesi malum Sakarya’nın birçok ilçesinde, köyünde elektrik kesintisi yaşandı. Üstelik bu kesintiler birkaç saat değil neredeyse bir gün sürdü.

Hastası, yaşlısı, bebeği saatlerce soğuktan tir tir titredi. İnsanlar hasta oldu.

Elektrik kesintisinin sadece Sakarya ile sınırlı olmadığını, Kocaeli’nde de aynı sıkıntının yaşandığını ve oradaki kesintilerin daha uzun sürdüğünü düşünürsek, SEDAŞ’ın kulakları bayağı çınlamış olmalı.

Bakan Fikri Işık, SEDAŞ yetkililerini toplayıp boşuna fırça atmadı. “İnsanları 72 saat elektriksiz bırakmak da ne demek? Hangi çağda yaşıyoruz” diyerek, kesintilerin hesabını sordu.

Hatırlatsanız bu durum SEDAŞ’ın ilk vukuatı değil. Daha önceki kış aylarında yine aynı bu şekilde kar yağdığında saatlerce elektriksiz kalmıştık.

Demek ki SEDAŞ’ın karla mücadele konusunda bir zafiyeti var. Yetersiz kalıyor. En küçük bir hava değişiminde SEDAŞ’ın beceriksizliği ile karşı karşıya kalıyoruz.

Devir artık değişti. Her şey elektrikle çalışıyor. Elektrik olmaması demek, resmen hayatın durması demek.

Ama görünen o ki, SEDAŞ aldığı görevin sorumluluğunu yerine getirebilecek kapasiteye sahip değil.

Topladığı paralarla en ağır şartlara göre yapması gereken yaptırımını yapmayarak insanları mağdur ediyor.

Bakan Işık’ın dediği gibi,bu çağda 72 saat elektriksiz kalmayı izah edemezsiniz. İnsanları böyle perişan edemezsiniz. Buna hakkınız yok.

Eğer beceremiyorsanız paşa paşa çeker gidersiniz.

Bunların kolay kolay gitmeye niyetleri olmadığını göre, o halde kendi önleminizi alın. Yoksa yeni haftada yine soğuk ve karanlıkta kalabiliriz, demedi demeyin.