Her hafta yaptıkları araştırma dersleri için bu kez SEDAŞ Kocaeli'nin yolunu tutan minik yüreklere, SEDAŞ Kocaeli İl Sorumlusu Çınar Aslan tarafından enerjinin verimli ve güvenli kullanılması ile ilgili çeşitli bilgiler anlatıldı. SEDAŞ’ın entegre yönetim sistemi kapsamında çevre, iş güvenliği, müşteri memnuniyeti, iletişim ve kalite politikalarını posterler üzerinden görsellerle öğrencilere sunum yapan Aslan, öğrencilerin yaş grubuna göre basit bir şekilde kendilerine enerji verimliliğinin nasıl sağlanabileceği ve hangi önlemleri alabileceklerini anlattı.

SEDAŞ’ın yarışmasına başvuracaklar

Minik öğrencilere elektriği kullanırken, çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verdi. Aslan, SEDAŞ’ın enerjisini en verimli kullanan ve SEDAŞ’ın web sayfasından bilgilerini güncelleyerek başvuran 10 aileye ödül vereceği yarışmasından da söz ederek, öğrencileri aileleri ile SEDAŞ web sayfasından yarışmaya katılmaya davet etti.

Elektriğin verimli ve güvenli kullanımı anlatıldı

Ağaç yaşken eğilir düşüncesinden yola çıkılarak anaokulu öğrencilerine enerjinin önemi, enerji kaynakları, elektriğin üretilmesi, verimli kullanılması, SEDAŞ’ın görevleri, faaliyetleri, elektriğin güvenli kullanımı da anlatıldı. Miniklerin bilinçlendirilmeleri sağlanırken, elektrik kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli kurallara da dikkat çekildi. Kendilerine yapılan sunumu öğrenciler dikkatle dinleyen öğrenciler Aslan'a soru yöneltmeyide unutmadılar. Ziyaretlerini tamamlayan Bilge Baykuş Anaokulu yöneticileri ve minik öğrenciler, başka bir öğrenci grubu ile tekrar gelmek istediklerini belirterek, SEDAŞ’ın ilgili ve misafirperver yöneticilerine teşekkür ettiler.