Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde bu yıl büyük ikramiye 45 milyon lira. Rakam bu kadar büyük olunca, yılbaşı biletlerine de ilgi oldukça fazla. Sakaryalılar ise biletlerini günler öncesinden alarak şimdiden büyük ikramiyenin hayalini kurmaya başladı.

Herkesin hayali farklı. Kimi dünyayı dolaşmak istiyor, kimi ihtiyaç sahiplerine yardım edecek, kimi ev, araba alacak.

Milli Piyango’nun yılbaşında vereceği büyük ikramiye ise ne dünyayı dolaşmakla, ne yardım etmekle, ne de ev araba almakla bitecek gibi değil. Bu parayla 100 bin liradan 450 tane ev alabilirsiniz. Paranın yıllık net getirisi 3 milyon, günlük faizi ise yaklaşık 9 bin lira.

İşte bilet alan bazı vatandaşların hayalleri; 

Bahattin Kırı (55) Çiftçi: Araba alırım, fakirlere yardım ederim. Aç olanın karnını doyururum.

Samet Sarı (28) Bakkal: Borçlarımı kapatırım. Özellikle bazı arkadaşlarımın borcunu kapatırım. Kendi işimin sahibi olurum.

Ahmet Malakçı (45) Temizlik İşçisi: Güzel bir iş kurarım. Fakir olup işi olmayanlara iş imkanı sağlarım. Kaldırım yaptırmam.

Feyzullah Uğur Güler (63) Emekli: Çocuklarımı evlendiririm. Ev ve araba alırım, eşimle seyahat ederim.

Cevdet Ertürk (54) Taksici:  Bir ada satın alıp o adayı dilediğim gibi düzenlerim. Eşim ve çocuklarımla mutlu mesut yaşarım.

Ahmet Ünsal (40) Milli Piyango satıcısı: Kıbrıs Rum kesimine yerleşirim orada her şey var.

Hakkı Gündoğan (23) Öğrenci: Devlet okulunu bırakıp özel okullarda okurum. Para her kapıyı açar.

Arif Polat (38) Dar Sokak Esnafı: Sakarya’ya engelli tuvaleti yaptırırım. Engellileri de düşünmek gerekiyor. Engellileri gideceği tuvalet yok. Engelli tuvaleti şart bu şehre ben de onu yaptırırdım./ Remzi ŞİMŞEK