Sakarya’dan 2 otobüs ve 100 öğrenciyle yola çıkan MBD Üniversite Teşkilatını Ankara’da MBD Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Doğan Kaya karşıladı.
İlk olarak Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun Tacettin Dergâhında bulunan kabrini ziyaret eden Teşkilat mensupları okunan Kur’an-ı Kerimin ardından Tacettin Dergâhından ayrılarak bir zamanlar Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun da kaldığı Ulucanlar Cezaevi Müzesini ziyaret etti.

Ankara temaslarının sonuncusu olarak Gönüllerde Birlik Vakfınca düzenlenen, konuşmacılığını Başbakanlık Müşaviri Erol Dok’un yaptığı “Türk İslam Ülkücülüğü” konulu eğitim seminerine katılım sağlandı. Çok verimli geçen seminerin sonunda Gönüllerde Birlik Vakfı Başkanı Hamdi Vefa Aloğlu, Milli Birlik ve Düşünce Derneği Üniversite Teşkilatı Başkanı İsmail Çakır’a Kur’an ve Bayrak hediye etti. Başkan Çakır da Genel Merkez tarafından hazırlanan 15 Temmuz Darbe girişiminin anlatıldığı dergiyi Başkan Aloğlu’na hediye etti.

Gönüllerde Birlik Vakfına yapılan ziyaretin sonunda konuşan Başkan İsmail Çakır, “Unutulmayacak bir gün yaşadık. Davası uğrunda şehit düşen miderimizi kabrinde ziyaret ettik. İhtilal günlerini, o günleri göremeyen genç kardeşlerimize anlatmak, davamızın ne kadar zor zamanlardan bu güne geldiğini göstermek amacıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesini hep birlikte gezdik” dedi.

Başkan Çakır açıklamalarının sonunda, “Gönüllerde Birlik Vakfı Başkanı Sayın Aloğlu’na misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Genel Başkanımız Sayın Erdem Ercan’a, Sakarya İl Başkanımız Sayın Rıza Vardar’a ve Ankara’da bizleri ağırlayan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Muhammed Doğan Kaya’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.