Engelliler ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, SAÜ Toplum Gönüllüleri Vakfı ile bir araya gelindi.

Dernek Başkanı Bülent Dik, mavi kapak konusunda üniversite öğrencilerinden yardım beklediklerini söyledi. Dik, “Mavi kapak kampanyasını Sakarya’da daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Bugüne kadar toplanan mavi kapaklarla 15 tekerlekli sandalye alındı. Engelli kardeşlerimize iftar, piknik ve kahvaltılar verildi. Ayrıca gelen yardımlarla bayramlarda engelli kardeşlerimize bayramlık gibi yardımlar yapıyoruz. Bu tip yardımların devamının gelmesi için Sakarya Üniversitesi’nden de bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Mavi kapak kampanyamızda bize destek olmanızı bekliyoruz” dedi.

Şehrin her yerine kapak toplamak için kutu yaptırıldığını söyleyen ve 1 yıl içindeki hedeflerinin tatil, konser, tiyatro gibi güzel hizmetler yapmak olduğunu ifade eden Dik, iki engelli üyelerini kısa süre sonra evlendireceklerini de belirtti.

SAÜ Toplum Gönüllüleri Vakfı yetkilileri ise yardım için gerekli işlemlerin başlatılacağını belirterek, gerektiği taktirde rektörle görüşülüp daha iyi bir çalışma çıkarabileceklerini ifade ettiler.