Sakarya Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda yapılan Bilgi Paylaşım Toplantısına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ile Gebze Üniversitesi rektörleri, rektör yardımcıları ve bilgi işlem daire başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Batı Karadeniz Üniversiteleri olarak, bünyemizdeki üniversitelerle periyodik bilgi paylaşım toplantıları yapmaya karar verdik. Gerçekleştireceğimiz bu toplantılarda, her bir üniversitemiz, kendi bünyesinde geliştirdiği, örnek teşkil edecek sistem ve uygulamaları katılımcılarla paylaşacak. İlk toplantıyı Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde yapmaktan dolayı mutluyuz. Bu ilk toplantıda, üniversitemizde geliştirdiğimiz bilgi sistemimiz SABİS’i değerlendirmeye alıp bilgi ve deneyim paylaşımlarımızı yapacağız” dedi.

SABİS hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Elmas, “Dünyada yükseköğretim için en önemli hususlar misyon ve öğrenim çıktılarıdır. Üniversiteler olarak akreditasyonda öğrenci hakkında öğrenci sayısı, giriş kalitesi, mezuniyet kalitesi ve iş bulma, akademik kadro hakkında da akademisyen sayısı, eğitim-öğretim ve performansı, eğitim –öğretim hakkında öğrenci merkezli eğitim, müfredat tasarımı, eğitim ve öğrenme yöntemleri, ölçme ve değerlendirme, önceki öğrenmelerin değerlendirilmesi ile ölçülüyor. Biz bu parametrelerle dünyada herhangi bir üniversiteden kolaylıkla akreditasyon alabilecek seviyedeyiz. Bize bu parametreleri kolaylıkla sağlayacak, aradaki bürokrasi, iş yükü ve zaman kaybını giderecek bir sistem yapmak için yola çıktık ve SABİS’i geliştirdik” diye konuştu.

SABİS’in sadece bir yazılım olmadığının altını çizen Rektör Elmas, “SABİS bir yazılım değil, aslında bir süreç yönetimidir. Üniversite yönetiminin kolaylaştırılmasıdır. Birçok yazılımın bir merkezde toplanmasıyla oluşan SABİS, üniversitemiz için anlık verilere ulaşmamızda bize kolaylık sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılarla, SABİS sistemi konusunda, bilgi paylaşımı yapıldı.

Bir sonraki toplantının Kocaeli Üniversitesinde yapılması kararlaştırıldı.