SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Yrd. Doç. Dr. Seher Arslan Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat konuşmacı olarak katıldı.
Staj komisyonun faaliyetleri anlatıldığı etkinlikte, iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi. Staj komisyonun faaliyetleri ve staj prosedürü hakkında Yrd. Doç. Dr. Kaya öğrencileri bilgilendirdi. Yrd. Doç. Dr. Polat da iş sağlığı ve güvenliği eğitim sunumu ile devam etti.
Yrd. Doç. Dr. Kaya “Staj komisyonu yılda en az iki kez yaptığı toplantılarla öğrencileri bilgilendirmektedir. Kurumlardan gelen, stajyer öğrenci talepleri bölüm binasında ve panolarda duyurulmaktadır” dedi. Kaya, öğrencilerin staj hakkında merak ettiği soruları yanıtladı.


İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda öğrencilere bilgi veren Polat “Risk yönetimi kavramının temelinde risk ve tehlikenin ne olduğu yanıtı aranır. Tehlikeler insana, eşyaya, mala, yönetim şekline etki edebilir, kazalara, hastalıklara, ürün kaybına, makine ve cihaz hasarlarına sebep olabilir. Risk ise, tehlike durumundaki zararın gerçekleşmesi ihtimalidir” diyerek mesleki risklerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Mesleki risklerin değerlendirilmesine dikkat çeken Polat “Risklerin değerlendirilmesinde esas amaç, çalışanların sağlığının korunması ve güvenliklerinin sağlanmasıdır. Risk değerlendirme, işle ilgili faaliyetlerden kaynaklanan çalışanlara ve çevrenin uğrayabileceği zararın en aza indirilmesine yardım eder” şeklinde ifade etti.
İSG Eğitimi ve Staj Toplantısı bitiminde eğitime katılan öğrencilere eğitim sertifikası verildi.