Üniversite senatosunda alınan kararların, yeni eğitim döneminde eğitim-öğretim ve araştırma alanındaki hedeflerinin paylaşıldığı, görüş ile önerilerin değerlendirildiği toplantı, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde üniversite bünyesindeki akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin belli alanlarda ve konularda artık öncü bir rol oynadığının herkes tarafından kabul edildiğini söyledi. Üniversitenin eğitim öğretim alanında hem Bologna süreci, hem de diğer kalite süreçleri sonucunda çok önemli bir sistem kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Üniversite bünyesinde kurduğumuz bu sistem, dünyada belki de her kurum ile kolayca akredite olabilecek bir sistem haline dönüştü. Tüm fakültelerimizin de bu akreditasyon konusunda yol aldığını görüyoruz. Her birimimiz, dünyanın her yerinden akredite olabilecek duruma geldi. Bu konuda birçok ödül aldık. Bu doğrultuda yapılan çalışmaların içinin doldurulması ve bunun öğrenciye yansıması konularına eğilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

saude_akademik_genel_kurul_yapildi_2.jpg

Eğitim ile ilgili hedeflerin gerçekleşmesi için dünyada görüşülen ve konuşulan başka parametreler de olduğuna değinen Elmas, “İngilizce programlar, esnek öğrenme, disiplinlerarası lisansüstü, yabancı öğrenci sayısı, lisans lisansüstü oranı, öğrenci öğretim üyesi oranı, Avrupa Kalite Ödülü gibi parametreleri de içeren bu süreçlerin sürekli takip edilmesi, öğretim üyelerinin her alandaki işini kolaylaştırmak için bürokratik süreçlerin azaltılması noktasında önemlidir” şeklinde konuştu.

Yüksek lisans, doktora, yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük yeterlilikleri konusunda getirilen kriterlerden de bahseden Rektör Elmas, üniversitenin araştırma, geliştirme, yayın ve proje konularındaki dış görünümüne etki eden en önemli konulardan birisinin de proje ve dış kaynaklı proje konusu olduğunu söyledi. Projeler konusunda üniversitenin önemli bir potansiyeli olduğuna işaret eden Elmas, bu potansiyelin doğru kullanılması konusunda bir takım çalışmalar yapıldığını ve yapılan bu projelerin akademik kriterlere ne kadar yansıdığı konusunun da değerlendirildiğini, ayrıca proje konusunda her türlü desteğin verileceğini ifade etti.