www.habersakarya.com’da yayınlanan habere göre, Sakarya Üniversitesi Vakfı tarafından kurulan ilköğretim okullarında eğitim öğretim sezonunun kapanması ardından büyük deprem yaşandı.

Geçtiğimiz dönem kurucu temsilcisi sıfatıyla okullara Genel Müdür olarak atanan Kemal Sarı'nın işbaşı yapması ardından tek tek okuldan ayrılmaya başlayan öğretmenlere bu sezon sonu toplu öğretmen ayrılıkları eklendi.

İlköğretim Okul Müdürü Hakan Okumuş, başta olmak üzere önemli branş öğretmenlerinin istifası veliler tarafından da tepkiyle karşılandı.

Yıllardır eğitimde olmasına rağmen halen prefabrik yapılarda eğitim veren Vakfın buna bir çözüm üretememişken, kurucu temsilcisi sıfatı icadıyla genel müdür ataması ve bu atama sonrası öğretmen ayrılıkları dikkatlerden kaçmadı.

Bir de bu eğitim sezonu ardından toplu öğretmen ayrılıkları veliler üzerinde de çocuklarını okuldan alma başka okula verme düşüncesi yarattı.

KURUCU TEMSİLCİSİ Mİ?

Şimdi merak edilen geçtiğimiz yıl başına kadar kurucu temsilcisi sıfatı yokken ortaya çıkarılan bu makam ve bu makama atama sonrası yaşananlar okulda veliler üzerinde farklı bir yapılanma mı var acaba yorumlarına neden oldu.

Başka bir merak konusu da daha ilköğretim okulunda kriz yaşanan Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas'ın bu konulardan haberinin olup olmadığı...

Neticede bir vakıf olması sebebiyle Sakarya Üniversitesi Rektörü de otomatik olarak bu vakfın başkanı oluyor.

Bir başka merak konusu da kurucu temsilcisi sıfatı ile okula Genel Müdür olarak atanan Kemal Sarı'nın göreve geldiği günden beri bu kadar öğretmenin neden ayrıldığı...

Her ne kadar yaşanan bu öğretmen ayrılıkları ardından devreye bazı isimlerin girip öğretmenleri ikna etmeye çalışması olsa da öğretmenler üzerinde okul yönetimine karşı gönül kırıklıkları olduğu da edinilen bilgiler arasında.

SAÜ Vakfı Koleji'nde cevap

www.habersakarya.com’da yayınlanan söz konusu habere, "Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Vakfı Okulları'ndan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SAÜ Vakfı Okulları kurulduğu 2001 yılından itibaren şehrimizin göz bebeği bir eğitim kurumu olmuştur. Kurulduğundan itibaren yönetim kurulu adına okullarımızı kurucu temsilcisi yönetmektedir. Dolayısıyla kurucu temsilcisi makamı yeni ihdas edilmemiştir.

Ayrıca Kurucu Temsilcimiz Kemal SARI, 2015 yılından itibaren bu görevi yürütmekte olup, haberde daha yeni başlamış ve öğretmenlerin ayrılmaları bundan sonra olmuş gösterilmektedir.

Kurumumuzda 81 öğretmen eğitim-öğretim faaliyeti yürütmekte olup, ayrılan öğretmenler kendi istekleri ve yeni açılan özel okullara gitmişlerdir.

Ayrıca ayrılan öğretmenlerin sayısı da haberde geçtiği gibi değil; Anaokulunda 2, İlkokulda 2, ortaokulda 2 öğretmendir. Ayrılan öğretmenlerimizin geçen yıl ayrılmayıp, Sakarya’da 8 yeni kurumun açılmasıyla gerçekleşmesi ve aynı kuruma gitmeleri de düşündürücüdür.

Kurucu Temsilcimiz Kemal SARI geldiği günden itibaren okullarımızda akademik yabancı dil, fiziki şartların iyileştirmesi adına birçok çalışma yapmıştır.

Yetenek Keşif Merkezi, Duygu Eğilim Merkezi, Danışmanlık Sistemi, Özel TEOG Programı, Özel YGS-LYS programı, Akşam Etütleri, Ders Çalışma Kampları, Öğrenciye Özel Çalışma Programları, Ölçme Değerlendirme ve Rehberlik Çalışmaları, Yetenek Atölyeleri vb. uygulamaları okullarımıza kazandırmıştır.

Bunun sonucunda gerek akademik gerek sosyal sanatsal başarılar bizleri gururlandırmıştır. Dilde üniversitemizin desteği ile yapılan yabancı öğretmen istihdamı ile de öğrencilerimizin pratik alanda gelişmesi sağlanmıştır.

Fiziki şartlar adına en son 12 Haziran 2017’de mevcut binalarımızın yenilenmesi ile ilgili inşaat çalışması da başlamış, şu anda temeli atılmıştır. Eğitim öğretimi aksatmadan mevcut binalarımızı kademeli olarak yıkıp yerlerine modern eğitim kurumları kurulması ile ilgili çalışmalar başlamıştır.

Ortaokul binamız 2017 yılı sonunda teslim edilecek olup, İlkokul ve Anaokulu binalarımız ise Eylül 2018 tarihinde teslim edilecektir. Bu binalarla okullarımız, tüm modern eğitim araç gereçlerinin olduğu teknolojik alt yapısıyla öğretimde bir sıçrama yaşatacaklardır.

Yukarıda görüldüğü gibi her kurumda ayrılan öğretmen olması doğaldır. Fakat bunun sayısı ve zamanlaması haberde geçtiği gibi farklı kadrolaşma yerine öğretmenlerin yeni açılan okullara geçmek istemeleri ve geçenlerinde aynı kuruma geçmeleri,  iyi irdelenmelidir.

Bu haberle kaliteli öğretmen kadromuz ve kıymetli velilerimiz üzülmüştür. Biz kaliteli öğretmen kadromuzla yolumuza devam etmekteyiz.

Siz değerli basın mensuplarını ve sizin kanalınızla kamuoyunu bilgilendiririz.

Saygılarımızla…” / www.habersakarya.com