Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Tıp Fakültesi öğrencilerinin üstlendikleri görevin öneminin ve fakültenin misyonunun farkında olduklarını dile getirerek, fakültenin alanında öncü ve seçkin fakültelerden birisi olması için gayret göstereceklerini ifade etti.

sau_ilk_mezunlarini_verdi2.png

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, fakültenin ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, üniversitedeki 73 bin öğrencinin 220'sinin Tıp Fakültesi’nde olmasının önem taşıdığını söyledi. “İçinde bulunduğumuz bu ortam bizleri kesinlikle çok iyi, en iyi öğrenci yetiştirmekten alıkoymasın” diyen Prof. Dr. Elmas, bu konuda yapılması gerekenler için her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Prof. Dr. Elmas, “Akranlarımıza baktığımızda, kıyasladığımızda aradaki farkı çok kısa sürede tamamlıyoruz. Çünkü bu konuda çok iddialıyız. Hiçbir zaman bu iddiamızdan vazgeçmiyoruz. Misyonumuz doğrultusunda üniversitemiz yoğun çalışma ve gayret içinde. Mezunlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

sau_ilk_mezunlarini_verdi3.png

Konuşmaların ardından mezun öğrencilerden fakülte birincisi Serpil Mansız’a ödülünü Vali Hüseyin Avni Coş, fakülte ikincisi Ali İnaltekin’e ödülünü TBMM Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar, fakülte üçüncüsü Burcu Aydoğan’a ise ödülünü Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz verdi. Törenin ardından mezuniyet belgelerine kavuşan genç doktorların sevinci ise görülmeye değerdi.

sau_ilk_mezunlarini_verdi4.png

sau_ilk_mezunlarini_verdi5.png