24-25 Ekim Tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Korkmaz, üniversite yıllarında girişimcilik ile başlayarak bugüne gelen 20 yıllık iş hayatını ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu TÜGİK Genel başkanı Erkan Güral desteği ile kurdukları SAKARYAGİAD ile sürdürdükleri sosyal sorumluluk projelerini paylaştı.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile takip edilen programda yaptığı konuşmasında başkan Korkmaz, “Bugün burada davetliniz olarak bulunmaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. 1996 yılında İnşaat Mühendisliği bölümünü 1.’likle kazanarak başladığım öğrencilik hayatımda, aynı zamanda bir girişimcilik hikayesi olarak ticarete de atıldım. Sonrasında yüksek lisansımı da bu güzel üniversitemizde sizlerin de bulunduğu sıralarda tamamladım. Bugün sizlerle genç yaşlarda başladığım ticari hayatımda tamamladığım 20 yılın girişimcilik ve gelişim hikayesini paylaşacağım. Daha da önemlisi ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması adına çalışmalarımızı 2 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz ve Sakarya’nın vatansever genç iş insanlarını bir çatı altında toplayarak kurduğumuz Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Derneği SAKARYAGİAD ile hedeflerimizi paylaşacağım. Şuan gençlere önemli görevler düşüyor. Gerek sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekerek ve öncü olarak gerekse de ekonomi alanında ülkemize katkılar sağlayacak projeleri geliştirerek önemli bir birlikteliğe ve sinerjiye imza atıyoruz. Ve diyoruz ki, gelin son 10 yılda başladığımız kalkınma ve gelişim hareketine katkı sağlamak, ivme kazandırmak adına gayret edelim ve 2023’de dünya gücü bir Türkiye sağlayalım’’ dedi.



Başkan Korkmaz konuşmasında, gençlere cesaretli olmaları ve hayallerinin peşinden gidebilmek adına sürekli kendilerini geliştirmeleri için bazı örnekler verdi. Ülke ekonomisine katkı sağlayan bir çok iş adamı ile tanışma hikayesini, genç yaşta başladığı iş hayatında karşılaştığı zorlukları ve TÜGİK camiası içerisinde nasıl etkin bir STK’yı Sakarya’ya kazandırdıklarına da değinen başkan, öğrencilerin sorularına da açıklık getirdi.

Bir öğrencinin, “İş hayatında örnek aldığınız ve sizi bu heyecana iten kişi kim?’’ sorusuna Korkmaz, “ 25 yıldır tanımaktan onur duyduğum ve 5 bine yakın çalışanı ile önemli bir sanayi topluluğunun kurucu başkanı başta Sayın Nafi Güral ve tabi ki de TÜGİK’de genel başkanımız olan Sayın Erkan Güral benim için ve hatta SAKARYAGİAD’da ki birçok arkadaşım için takip edilmesi gereken örnektir’’ dedi.
Program sonrasında Sakarya Üniversitesi öğrencileri katılımlarından dolayı Gökhan Korkmaz’a plaket ve kara kalem bir portre fotoğrafı hediye ederek katkılarından dolayı teşekkürlerini sundular.