Toplantının ilk oturumunda ‘Üniversite Yönetim Modeli’ hakkında bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sakarya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim konusundaki başarılı çalışmalarla birçok uluslararası ödül aldığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi’nde uygulanan yönetim modeline işaret ederek “Hedefi koyup tüm birimlerin bu hedef üzerinde hareket etmesini sağlıyorsunuz. Sistemin özü bu. Aslında diğer kurumların da mantığı bu. Ülke yönetiminin de diğer kurumların mantığı da böyle. Hedefe ulaşmak için tüm birimler bu hedef etrafında birleşiyor” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak toplantının ilk oturumunda, “Öğretim Üyeleri Uzmanlık Alanlarının Fakülte Danışma Kurulu Üyelerine Aktarılması Adına Katalog Çalışmaları” konusu üzerine bir sunum yaptı.

Toplantının ikinci oturumunda , “Derslerin İş Dünyası Katkılarıyla Zenginleştirilmesi”, “İşletme Fakültesi 7+1 Staj Uygulamaları”, “Vaka Çalışmaları Yarışması”, “Öğrenci Kulüpleri Faaliyetleri” konuları masaya yatırıldı. Toplantı, ‘Genel Değerlendirme ve Bilgilendirme’ sunumu ile sona erdi.