Önceki senelerde de uygulanan ancak son dönemlerde pek fazla gündeme getirilmeyen Kampüs Girişinde Bandrol Uygulaması Sakarya Üniversitesi tarafından yeniden hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda 2016 yılı Şubat ayından itibaren Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü içerisine giriş yapmak isteyen araçlardan bandrol ücreti alınacak.

Bandrol ücreti olarak öğrencilerden 50 TL, sivil araçlardan ise 100 TL ödeme alınacağı açıklandı.

Kampüse araçları ile gelen öğretim görevlisi, öğrenci ve sivil araç sahiplerine verilen bilgilendirme yazısına göre Bandrolsüz Girişler Ocak ayı itibari ile sona erecek ve Kampüs Girişinde tüm araçlar için Bandrol Kontrolü yapılmaya başlanacak.

Bandrol almak isteyen araç sahipleri Esentepe Kampüsünde bulunan Garanti Bankası SAÜ Burs Hesabına ödemelerini yaparak SAÜ Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne gereken evraklar ile birlikte teslim edilecek.

Esentepe Mahallesi de bu ücretten etkilenecek

Sakarya Üniversitesindeki yolu kullanarak evlerine giden, kampüs içindeki binalarda veya arka kısımdaki binalarda oturan sivil araç sahipleri de bu ücreti ödemek zorunda.

Kampüste bir defalık işi olanlar için nasıl bir çözüm üretileceği, bu şekilde gelenlerin kampüse girişte kayıtlarının alınıp bir kereliğine izinli mi sayılacağı ise henüz belli değil.

Neden bandrol uygulaması yapılıyor?

Bu uygulama ile suç işlemek amacıyla kampüs alanına girmek isteyenleri caydırmanın ve engellemenin yanı sıra trafikte tehlike arz eden ve belirlenen noktalar dışına park eden araç sahiplerine kısa sürede ulaşmak amaçlanıyor. Giriş bandrolünü ise üniversite personeli, öğrenciler, üniversitede bulunan tedarikçi firmalar ve bunların ticari ilişkide bulunduğu firmalar, Esentepe Mahallesinde ikamet edenlerin alması gerekiyor.

Araç güvenlik bandrolü almak için personelin; Sakarya Üniversitesi personel kimlik kartı fotokopisi, ilgili banka hesap numarasına araç güvenlik bandrolü ücretinin yatırıldığına dair dekont, araç ruhsat fotokopisi, SAÜ Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Web sayfasından temin edilerek doldurulmuş olan araç güvenlik bilgi formu,

Öğrenci bandrolü, Sakarya Üniversitesi öğrenci kimlik kartı fotokopisi, ilgili banka hesap numarasına araç güvenlik bandrolü ücretinin yatırıldığına dair dekont, araç ruhsat fotokopisi ile araç güvenlik bilgi formu,

Misafir bandrolü, nüfus cüzdanı fotokopisi, ilgili banka hesap numarasına araç güvenlik bandrolü ücretinin yatırıldığına dair dekont, araç ruhsat fotokopisi ve araç güvenlik bilgi formu,

Transit geçiş bandrolü; nüfus cüzdanı fotokopisi, Esentepe Mahallesinde ikamet edildiğine dair ikametgah belgesi, ilgili banka hesap numarasına araç güvenlik bandrolü ücretinin yatırıldığına dair dekont, araç ruhsat fotokopisi ve araç güvenlik bilgi formunu üniversiteye teslim etmeleri gerekiyor. / www.saukampus.com