SATSO’da yılın son meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, 2019 yılını değerlendirerek, 2020 yılı beklentilerine değindi.

İş dünyası olarak mücadeleli, temkinli, biraz da yorucu bir yılı tamamladıklarını söyleyen Altuğ, “2019’da iş dünyamızın 2020 için umutlarını yükselten gelişmeler de yaşandı. Kriz dünyada derinleşirken 2018’de yüzde 3.7 büyüyen ülke ekonomisi, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 arttı. Üçüncü çeyrekte tarım sektörü yüzde 3,8, sanayi sektörü yüzde 1,6 ve hizmetler sektörü (inşaat dâhil) yüzde 0,1 oranında büyüme kaydetti. Buna ek olarak; faiz indirimleri de devam ederek toplamda 14 puanlık bir indirim gerçekleşti. Faiz oranlarındaki sürekli düşüş; ülke ekonomimizin toparlanma sürecinde güç kazanması açısından ciddi avantaj sağlayacaktır” dedi.

“Yaşanan süreçte, gerek jeopolitik gelişmeler, gerekse de piyasalarda yaşadığımız zorluklar, Türkiye ekonomisinin aslında çok daha dayanıklı bir yapıda olduğunu gösterdi” diyen Altuğ sözlerini, “Kırılgan fakat güçlü yapısı ile büyümeden düşmeyen bir ekonomimiz var. Ayrıca, eksikliklerimizi ve zayıflıklarımızı görerek yerli ve milli kaynaklarımızla daha güçlü bir Türkiye için azimle çalışmamız gerektiğinin de farkındayız” şeklinde sürdürdü.

2020 beklentileri

2020 yılı beklentilerine de değinen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Ufukta, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme görebiliyoruz. Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle önümüzdeki yılın bugünden iyi olacağına inanıyoruz. İş dünyası da üretimin yeni kodlarını programlayarak, büyümede bambaşka pencereler açacaktır. Özellikle ihracat ve turizm gelirlerinin artırılmasına yönelik hazırlanan master planlar ile sanayi sektöründe üretkenliğin iyileştirilmesine ve yenilikçi üretimin desteklenmesine yönelik tedbirler bu sürece katkı sağlayacaktır” dedi.

Bütçe oy birliği ile kabul edildi

Başkan Altuğ’un konuşmasının ardından SATSO’nun 2020 yılı bütçesi görüşüldü.   2020 yılı bütçesi meclis üyeleri tarafından oylandı. 64 evet oyu ile 2020 yılı bütçesi 16 milyon 96 bin TL olarak karara bağlandı.