Eğitmen Hüseyin Mandacı sunumuyla 2 gün süren eğitimde pazarlamanın temel kavramları, bileşenleri, pazarlamada ilişki yönetimi, müşteri memnuniyeti, kurumsal itibar ve imaj, marka, patent, tasarım, faydalı model ve telif gibi daha birçok konuda verimli bilgiler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) üyelerine aktarıldı.

Eğitmen Hüseyin Mandacı, sunumuyla ve anlatımıyla desteklediği eğitimde; “Pazarlama yolculuğunda bir amaç olması, şirkette veya kişide bir başarı isteniyorsa amaç ile eylemin uyumu olması gerekiyor. Şartlara göre kendinizi belirlemek, doğrulara ve güncele göre şekil almak gerekir. Böylece de yolda ilerlemek mümkün olacaktır. 

Müşterilerin biçimlerine, kapsamlarına göre strateji belirlemek gerekiyor. Tek tip bir kurumsal iletişim ve strateji ile müşterinizi etkileyemezsiniz. Tüketici artık fiyattan önce genel maliyet düzeyine önem veriyor. Artık büyüklüğün, pazar lideri olmanın önemi kalmadı. Büyüklük değil hızlı ve çeviklik önem kazandı. 

Stratejinin pazarlamada tek başına bir önemi yok ve rekabet ile değerlendirmek gerekiyor. Eskiden üretici güçlü, tüketici güçsüz durumdaydı. Üreticiler istedikleri şeyi üretip tüketicinin görüşünü önemsemiyorlardı. Ancak son yıllarda rekabet ile birlikte tüketicinin görüşleri, istekleri en yüksekte tutulmaktadır. Tüketici, sahip olduğu birçok alternatif ile eli güçlü olan tarafta bulunuyor. Bu durum da firmaları tüketiciye yönelik faaliyet yürütmediklerinde kısa sürede yok olmaya kadar götürüyor” ifadelerini kullandı.