Öne Çıkanlar mecit çağlar osman babadığı silahlı saldırı ali ihsan yavuz küçükler atletizm

SATSO’dan üyelere KVKK eğitimi

Bu doğrultuda SATSO ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Milletlerarası Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş’ın sunumuyla 'Kişisel Verilerin Korunması' konulu online seminer gerçekleştirildi.

SATSO üyelerinin yanı sıra SATSO personelinin de katıldığı seminerde kişisel veri kavramı, verileri işleme ilkeleri, şartları ve yaptırımlar, hak ve yükümlülükler gibi birçok konuda bilgiler aktararak katılımcıların sorularını cevaplayan Dr. Sezercan Bektaş; “Kişisel veri kavramı gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Kişisel verilerin değeri, gizliliği kanunlar çerçevesinde koruma altına alınmaya devam ediyor. Kişisel verilerin alan, saklayan, kullananların dışında bu verilerin sahipleri de çeşitli hak ve sorumluluklara sahiplerdir. Veriyi kaydetme, depolama, muhafaza etme, değiştirme, yeniden düzenleme, açıklanma, aktarılma, paylaşma gibi etmenler verilerin işlenmesi olarak geçmektedir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin hukuka ve dürüstlük ilkesine uygun bir şekilde işlenmesine imkan getirmiştir. Ticarileştirmeye ve kötüye kullanılmaya oldukça müsait olan kişisel veriler konusunda önemli hususlar var. Veri işleme, saklama konularında ihlallere de ağır yaptırımlar tüm dünyada uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner517

banner516