SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyeleri, gerçekleştirdikleri ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sakarya Üniversitesi rektörlük görevine tekrar atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı tebrik ettiler.

Ziyarette konuşan Kösemusul, “Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a yeni döneminde başarılar diliyoruz. SATSO olarak Sakarya Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliği konusunda önemli çalışmalar yaptık. Yeni döneminizde de ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda birçok işe birlikte imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Rektör Elmas, “Önceki dönemimizde Sakarya ve sanayimiz için gerekli projeleri üretmek adına gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Yeni dönemimizde senatomuzca aldığımız kararla, öğretim üyelerimize ve doktora öğrencilerimize de proje üretme zorunluluğu getirdik. Yaklaşık 3000 kişilik bir potansiyelimiz var. Proje üretme ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda önümüzdeki bir yıl içinde bir patlama bekliyoruz” dedi.

satso_rektor_ziyareti2.jpg

Teknokent’te gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Rektör Elmas, “Teknokent’imiz de artık üretim aşamasına geçti. TÜBİTAK tarafından desteklenen 5 üniversiteden biriyiz ve 10 milyon liralık hibe desteği aldık. Üniversite olarak akademik çalışmaların yanı sıra üretim sağlayan projelere de ağırlık veriyoruz. Bilimsel çalışmaların üretime katkılarını ölçmek amacıyla dış paydaşlı projelere ağırlık vererek üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek istiyoruz” siye konuştu.