Ziyarette SATSO Sakarya’nın bir bilişim üssü olabilmesi adına Sakarya’da “Bilişim ve Yazılım Meslek Lisesi” ve mevcut meslek liselerinde motorlu araçlar teknolojisi alanında “İş Makinesi” dalının kurulması talebi dile getirildi.

Genel Müdür Numanoğlu’na ziyaret

Ziyaret ardından değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın nitelikli eleman eğitiminde merkez olmaya aday bir il olduğunu belirterek; “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdik. Üyelerimizin en büyük sorunlarından biri olan nitelikli istihdam problemini aşmaya yardımcı olacak ve şehrimize eğitim alanında katma değer yaratacak taleplerimizi genel müdürümüze ilettik. Şehrimiz birçok sektörün yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiği bir üretim üssüdür. Sektörlerimizinnitelikli personel ihtiyaçlarını da eğitime yapacağımız yatırımlar ile sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Bilişim sektörüne nitelikli eleman ihtiyacı

Başkan Altuğ; "Özellikle Odamız 31. Meslek Komitesi’nin üzerinde çalıştığı 'Bilişim ve Yazılım Meslek Lisesi' kurulması talebimizi dile getirdik. Bilişim sektörü çağın olmazsa olmaz alanlarından biri. Bu konuda mesleki eğitim alarak uzmanlaşan bir nesli yetiştirmek önem arz ediyor. Dolayısıyla ilimizde meslek liseleri bünyesinde mevcut olan bilişim bölümlerinin kurulması planlanan bilişim ve yazılım meslek lisesi bünyesinde tek çatı altında birleştirilmesinin eğitim verimliliği açısından önemli olduğu konusunda görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

"İş makinesi bölümü açılmalı"

Başkan Altuğ son olarak; "Ayrıca, mevcut meslek liselerimizde bulunan motorlu araçlar teknolojisi alanında 'İş Makinesi' dalının açılmasının da sektörel nitelikli eleman ihtiyacına ciddi anlamda cevap vereceği konusundaki talebimizi de ilettik. Genç ve nitelikli istihdamı ve üreten şehir kimliği ile Sakarya, bir cazibe merkezi olacaktır. Sayın Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na dile getirdiğimiz konuları içeren detaylı bir rapor da sunduk. Kendilerinin olumlu görüşleri bizi oldukça memnun etti. Planladığımız ve proje aşamasına getirdiğimiz fikirlerimizde bizlerden destek ve işbirliğini esirgemeyen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze ve taleplerimizi Bakanlığımıza iletme fırsatı veren Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.