Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen panel konuşmacıları çevre sorunları, atık yönetimi ve değerlendirilmesi konularında sunumlarını gerçekleştirerek katılımcılarabirçok konuda bilgiler aktardılar.

Panele; İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. İbrahim Demir, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ç.E.D ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Mustafa Yurten, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Sungur Mehmet Yeni,  İZAYDAŞ Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, Bolu Çimento Fabrikası Alternatif Kaynaklar Yönetim Şefi Sercan Belkıran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ç.E.D İzin ve Denetim Şube Müdürü Hasan Ayaz, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi A.Suna Erses Yay konuşmacı olarak katıldı.

Panelin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı Mehmet Tuncer Acan, “Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesini çözmek ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Her üretimde muhakkak ‘Sıfır Atık’ yaklaşımı benimsemeliyiz. Çevre tüm yaşam formlarımızı barındırmaktadır. Dolayısıyla çevreyi sahiplenerek kendi işimizi sahiplenmiş oluyoruz. Toplumun bilinçlenmesi ve farkındalık düzeyinin artması için bu tarz çalışmalara ağırlık verilmelidir” dedi.

Panel, konuşmacıların sunumlarının ardından plaket takdimi ile sona erdi.