Geçtiğimiz günlerde 23. Meslek Komitesi tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette alınan karar neticesinde üyelerin Çevre Mevzuatı ve uygulamaları konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bir toplantı düzenlenmesi kararı alınmıştı.
Yapılan çalışmalarla iki kurum arasında müştereken düzenlenen toplantıya Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ali Demirel,  23. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Metin Yeniçeri, Hüseyin Ür, Komite Başkanı Tebliğ Yeğenoğlu,  Komite Üyeleri ve çok sayıda firma yetkilisi iştirak etti. Toplantının sunumunu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Biyolog Hasan Şahin, Çevre Mühendisleri; Meltem Gürsel ve Fatma Kamacı Budak yaptı.
SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda düzenlenen Çevre Mevzuatı Bilgilendirme toplantısında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yetkililer Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Çevre yönetmeliğinin uygulanması ve firmaların buna karşı alması gereken önlemler konusunda detaylı sunumların ardından, soru cevap bölümünde interaktif olarak tamamlandı.