Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Bünyamin Müftüoğlu, Semih Çokay ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

SATSO Medya Buluşmaları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, tüm gazetecilerin gününü kutlayarak SATSO faaliyetleri ve şehir gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Yerel basınımızın, son yıllarda gazetecilik, internet haberciliği, radyo yayıncılığı, gibi alanlarda önemli gelişmeler göstererek daha başarılı bir noktaya geldiğini görmekten gururluyuz.  Yine basın emekçilerimiz, hızla büyüyen ve gelişen Sakarya’nın gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Yerel basınımızla işbirliğinde, her konuda daha iyiyi, daha doğruyu bulabileceğimize inanıyor, büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 ocak çalışan gazeteciler günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Altuğ konuşmasının devamında SATSO’nun devam eden faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Altuğ, “Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi” diğer bir adıyla “Doku Kültürü Laboratuvarı Projesi” kurmaçalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Altuğ, “Doku kültürü ıslah sürecinin kısaltılmasında, hızlı çoğaltımında ve hastalıklardan ari ürün üretilmesinde çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Doku kültürü ile kalitesi dünya standartlarının üzerinde üretim yaparak sadece süs bitkiciliğine değil, türk tarımının gelişmesine hizmet edilecek.  Fındıktan cevize, çaya ve ilaç sanayinde kullanılan birçok bitkiye kadar fayda alacağımız bir çalışmadır” dedi.

Laboratuvar’ın Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen alanda kurulacağı bilgisini veren Başkan Altuğ laboratuvar’ın 22 Ocak’ta ihalesinin gerçekleşip hızla hizmete gireceğini belirtti.

Gastronomi turizminde kültürel lezzetlerimiz ile ön plana çıkacağız

Altuğ, “Şehrimizde yaşayan her kültürün birbirinden farklı özellikleri, yaşam tarzları ve lezzetleri olduğu bilinen bir gerçektir. Bizler de sahip olduğumuz kültür zenginliğimizin en değerli lezzetlerini içerecek bir kitap çalışması başlattık. Gastro Sakarya adlı kitabımız ile Sakarya’nın gastronomi turizmi alanındaki payını artırması, unutulmuş lezzetlerin tekrar yaşatılması, sofra kültürü gibi birçok konuda fayda sağlayacağız. Projemizde şehrimizin birçok yerel kültür dernekleri ile de birlikte çalışmalar yürütülmektedir” şeklinde konuştu.

Üyelerimizin ihtiyacını karşılayacak tek merkez

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yönelik hizmet çeşitliliğimizi artırmak en büyük önceliklerimizden bir tanesidir. Üyelerimizin tek bir kampüs içerisinde bütün ihtiyaçlarını karşılamak, işlemlerini daha rahat yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla oda hizmet binamızın iki yanına yaptığımız tek durak hizmet binaları inşaatımız tamamlanıyor. Bulunduğumuz bölgenin gelişimine ve odamızın potansiyeline katkı sağlayacak Tek Durak Ofis hizmet binalarımızda banka şubeleri, İŞ-KUR Hizmet Ofisi, Kosgeb İl Müdürlüğü, Kredi Garanti Fonu Sakarya Şubesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sakarya Ofisi, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), noter, Eximbank Şubesi, Tahkim Ve Arabuluculuk Ofisi, Sakarya Uluslararası Ticareti Geliştirme Merkezi (SUTGEM) gibi birçok kuruluş ile üyelerimize ve şehrimize hizmet edeceğiz” dedi.

Şehrin geleceğinin planlandığı Stratejik Plan hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Amacımız, yol haritamızı belirlemek, insiyatif alınarak, şehrin tüm çarklarının ihmal edilmeden bütün olarak dizayn edilmesidir. Turizmi, kültürü, sanayisi, tarım ve hayvancılığı, bilişim ve teknolojisi ve daha birçok alanı atlamadan, ihmal etmeden birlikte çalışma prensibi ile şehrin meselelerine hep birlikte eğilmemizin sağlanmasıdır. Bu çalışma ilimiz adına büyük bir kazanım olacaktır. Bu kazanımın bu birlikteliğin elde edilmesinde; Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze, Kurum Müdürlerimize, STK’lara ve tüm profesyonel kadrolara şimdiden teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, örnek alınacak bir çalışma olacaktır” diye konuştu.