Gündem maddelerinin meclis üyelerince görüşüldüğü toplantıda, yönetim kurulunun faaliyetlerinin değerlendirilmesi, meslek komitelerinin sorunlarının görüşülmesi ve dilek temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri, temsil ettikleri sektörlerinin sorunlarını pandemi sürecine ait değerlendirmelerde bulunuldu.

SATSO Mayıs 2020 Olağan Meclis Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’nun önerisi ile Meclis Salonuna geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarından olan Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu’nun isminin verilmesi gündem maddesi, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi:

“Uzun yıllar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı ve Genel Kurul Başkanlığı ile Odamızda 16 yıla yakın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüş, halen Odamız Disiplin Kurulu Başkanı olan ve mevcut hizmet binamızın yapımında büyük emeği olan geçmiş dönem başkanlarımızdan Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu isminin meclis salonumuza verilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Erol Başkan’ımıza odamızın bugünlere gelmesinde gösterdiği katkılar ve çalışmalarından dolayı tüm SATSO camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Altuğ ayrıca; 31 Mayıs tarihinde SATSO’nun 103. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirterek; “ 31 Mayıs’ta odamızın kuruluşunun 103. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Güncel koşullar nedeniyle gönlümüzden geçtiğince bir kutlama olmasa da 103 yıllık tarihimizde odamıza emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ahirete intikal edenleri rahmetle anıyor, minnet ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının meslek komitelerinin sorunlarının görüşülmesi bölümünde söz alan meclis üyeleri, sektörel problemler, çözüm önerileri ve salgın sürecinde değişen iş hayatı gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini bildirdiler.

Toplantı sonunda meclis üyelerinin görüş ve önerilerini cevaplandırmak için söz alan Başkan Altuğ; “Milli tren projemizi daha da ve yerli imkanlarımızın ne kadar ilerlediğini yakından görmek için meclis üyelerimizle beraber TÜVASAŞ’a bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz. Her şeyini yerli firmaların yaptığı çok güzel yerli trenimiz ortaya çıkmış bulunuyor. Nefes Kredisi ile ilgili ilk açıklamada Denizbank ile başladığımızı, ilerleyen günlerde kamu bankalarının da devreye gireceğini açıkladık. Ancak sürecin yoğunluğu dolayısıyla kamu bankalarının katılma süreci uzadı. Bizler de elimizde kalan bir miktar kaynağımızı Denizbank’a aktardık. Başvurular devam ediyor. Bu miktar artacaktır. Çalışmaya devam ediyoruz. İhracat yapan firmaların belgelendirmesi konusunda girişimlerimiz oldu. TSE Başkanı ile görüşmelerimiz oldu. TSE başkanı dünyanın çoğu ülkesine yapılan ihracatların belgelendirmesinde kullanılan belgelerin denetimlerinin ayrı ayrı laboratuvarlarda yapıldığını belirtti. TSE’nin belgelendirme konusunda birçok laboratuvarı olduğu ve testleri yaptığı bilgisini aldık. Ayrıca ilk yardım eğitimleri konusunda da işletmelerimizin personellerinin ilk yardım eğitimi alması konusunda TSE ile girişimlerimiz var. Yeni hizmet binalarımızda buna yönelik eğitimler vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Maske konusuna da değinen Başkan Altuğ; “Sürecin başından beri maske konusunda sıkıntılar yaşandı. Satışı yasaklandıktan sonra da farklı konular gündeme geldi. Devlet malzeme ofisi önderliğinde şehir valilikleri ve oda-borsa işbirlikleri ile üreticilerimize ücretsiz maske tedariği sağlandı. Ancak bu uygulamalar da beklenen neticeyi vermedi. Maske konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için çalışıyoruz. SATSO olarak salgın sürecine karşı alınan tedbirlere uygun olarak üyelerimizin eğitimi açısından da çalışmalarımız başladı. Odamız ve Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle 4 haziran 2020 perşembe günü saat 14:00’ te 'Kısa Çalışma Ödeneği ve Covid- 19 Sürecinde İş Hukuku Online Eğitimi' eski iş baş müfettişi Mehmet Koçak’ ın sunumu ile video konferans eşliğinde gerçekleştirilecek” dedi.