SATSO meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan meclis üyeleri;  şehrin sorunlarını dile getirirken çözüm önerileri, ülke ekonomisi, yaşanan şiddet ve terör olaylarına ilişkin görüşlerini ve beklentilerini dile getirdiler.

“Enerjide önemli olan verimliliktir”

Toplantının son bölümünde gerçekleştirilen dilek ve temenniler bölümünde kürsüye gelen Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu, ticaret erbabına ayrı, sanayiciye ayrı uygulanan elektrik tarifesinin yanlış olduğunu belirterek şunları dile getirdi; “İştah konusunda karınca ve fil eşittir. Elektrik faturalarının fiyatlandırmasında aynı elektriği kullanmalarına rağmen ticaret erbabına ve sanayiciye ayrı tarife uygulanmasını şahsen yanlış buluyorum” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’la birlikte yapılan SEDAŞ ziyareti hakkında da bilgi veren Borazancıoğlu, enerji verimliliği konusunda işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bilgisini vererek; “Enerjide artık en önemli şey tasarruf değil, verimliliktir” dedi.

“SATSO ile gurur duyduk”

Meclis Üyesi Necmettin Kırık ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Adana ve Mersin odalarına ziyaret programı kapsamında odalar arasında hizmet bakımından kıyaslama imkanı bulduklarını belirtti. Meclis Üyesi Kırık, “Gaziantep, Adana ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerimiz çok faydalı oldu. Bu ziyaretlerde SATSO ile bir kez daha gurur duydum. Enerjiniz ve çalışmalarınız için yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

“Farklı kültürlere yönelik çalışmalar yapılmalıdır”

Meclis Üyesi Ercan Başnuh da SATSO eğitim faaliyetleri kapsamında 15. Meslek Komitesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen, “Hareket hayattır ‘’konulu eğitim programının oldukça verimli geçtiğini belirterek teşekkür etti.

Başnuh ayrıca, “Yönetim Kurulu’na şehrin sorunları ve çözüm önerileri konulu rapor hazırladıkları ve başkan adaylarına sundukları için teşekkür ediyorum. Yoğun günler yaşıyoruz; ekonomi, seçim ve geçim sıkıntısı var.  Bu şehre, bu ülkeye birileri hakemlik yapmalıdır. Sıkılmış yumruklarla tokalaşılmaz. Bu şehirde çok güzel kültürler var. Farklı yerlerden gelmiş binlerce yıllık kültürler var. Bu konuda SATSO ile bir çalışma yapılmasını arzu ediyorum. SATSO bu şehir için yapacakları kültürel çalışmaları arttırmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Eğitim şart”

SATSO Meclis Üyesi Nihat Cinoğlu, 1 yıldır SATSO meclisinde bulunduğunu belirterek SATSO’nun başarılı çalışmalarla çok ileriye gittiğinin altını çizdi. Meclis Üyesi Cinoğlu konuşmasının devamında “Diğer üyeler bizleri arayarak meclis toplantısında dile getirmemiz için sorunlarını görüşlerini anlatıyorlar. SATSO’ya, ilgileri ve SATSO’dan beklentileri çok fazla” dedi.

Nihat Cinoğlu ayrıca, İş-Kur işbaşı eğitim programı kapsamında işe alınacak vasıfsız işçilerin işe alınmasında bir statünün olması gerekmediğini belirterek “Bizler vasıfsız aldığımız işçilerimizi kendi bünyemizde eğitip onları uygun bir yere yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Ancak yapamıyoruz. Onların statüsü dışında bir yerde çalıştığı görülünce de ceza uygulanıyor. Bu biz üreticiler için ve istihdam için büyük bir sorundur” dedi.

Eğitimin ekonomik ve teknolojik gelişmeye katkısına da değinen Cinoğlu, “Bir insanın en büyük düşmanı cehalettir ve en önemli şey de eğitimdir. Ekonomik durumu düzeltebiliriz, bu çok kolay. Ancak eğitime önem vermezsek eğitimdeki açığı ne yazık ki kapatamayız. Bizler AVM ile üniversite açacağımıza Anaokulları açmalıyız” şeklinde konuştu.

“Üretimin olduğu yerde bereket vardır”

SATSO Meclis Üyesi Tunç Özüuğurlu, “Sakarya, 3+1 ve 7+1 projeleri ile üniversite sanayi işbirliği anlamında bir hareket başlattı. Üniversitelerde teknik, teorik ve pratik eğitim, sanayi hızla geliştiği için maalesef aynı hızla ilerleyemiyor. Böyle programlarla çok iyi işbirliği sağlandı ve eğitim kalitesi de arttı. Üretimin olduğu yerde bereket vardır” diyerek tarıma dayalı sanayi alanında ilerlemek gerektiğinin altını çizdi ve Sakarya’nın simge unsurlarının belirlenerek tanıtımda kullanılması konusunun ele alınmasını istedi.

SATSO Meclis Üyesi Behlül Bayrak;Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketici Hakem Heyetlerinde savunmasını yapmayan GSM bayiinin banka hesaplarını donduruyor. Bu çok cüzi rakamlar için de geçerli. Bu konuda çalışma yapılmasını talep ediyorum. Ticaret Komisyonu olarak üyelerimiz için Ticket firması ile bir anlaşma gerçekleştireceğiz. Petrol ürünlerinde firmasıyla yaptığımız anlaşma ile yüzde 2’lerde olan akaryakıt indirimlerinin yüzde 6’ya çıkardığımız bir organizasyonumuz olacaktır. Chippin firması ile çalışmalarımız da devam ediyor” diye görüş belirtti.

Dilek ve Temenniler bölümünün sonunda konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise, “SATSO Yönetimi, Meclisi ve komiteleri olarak hizmette bir yılımızı doldurduk. Aynı heyecanla görevimize devam ediyoruz. Dört yıl boyunca da bu şehre ve üyelerimize aynı sorumluluk duygusu ve heyecanla hizmet edeceğiz. Şehrimizin stratejik planı olması konusunda çalışmalarımız başlıyor ve çok iyi bir şekilde çalışacağız ki bu çalışmadan olumlu sonuçlar almayı hedefliyoruz. SATSO olarak plaketlerimiz için Sakarya’nın simge mekanlarından exlibris çalışması yaptırdık ve Adana’daki ziyaretlerimizde takdim ettik” dedi.