Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehrin iş dünyasına her zaman destek olacaklarının altını çizerek, “Eskiden temeller atılır, yıllarca sonuç alınamazdı. Şimdi o günler geride kaldı. İş dünyamız büyük bir gayretle çalışıyor, başarılara imza atıyor. İş dünyası çalıştıkça devlet güçlenir. Müteşebbisliği özendiren eğitim modelini uygulamalıyız. Yeni girişimciler kazanmalıyız. Bizler iş dünyamıza turkuaz halı serecek; kanunlar doğrultusunda önlerindeki engelleri kaldıracağız” dedi.

Son Valiler Kararnamesi ile ilimize atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu oldu.

Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın işleyişi ve yapısı hakkında bilgi verdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1139 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Seçimler 2 Ekim’de

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Vali Balkanlıoğlu’na ziyaretleri için teşekkür etti.

2 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili bilgi veren Kösemusul, seçimlerin birlik ve beraberliği kuvvetlendireceğine dair inancını paylaşarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yönetim Kurulu olarak göreve başladıkları 2013 Mayıs ayından itibaren gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri özetleyen Başkan Kösemusul, ortak akıl vurgusu yaptı.

Önemli çalışmalar yapan meslek komitelerine teşekkür eden Başkan Kösemusul, “100 yıllık köklü SATSO geçmişinden aldığımız ilhamla hamdolsun başarılı bir geleceğe yürüyoruz.

Bu anlayışla başarılı bir dönemi geride bırakırken özellikle meslek komitelerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de öncü çalışmalar yaptılar” dedi.

“Eğitimi çok önemsiyoruz”

Eğitime ciddi önem verdiklerinin altını çizen Kösemusul,  “Sakarya’mıza iki meslek lisesi kazandırdık, açılışlarını inşallah 15 Eylül’de yapacağız. Üniversitemizle ortak ve örnek çalışmalar yaptık. Bu konuda meslek komitelerimizin her birine çok teşekkür ediyorum. 3+1, 7+1, UMDE ve Teknokent çalışmalarında üniversite ile sanayi arasında eski zamanlarda olan o duvarları kaldırdık. Benzer çalışmaları şimdi de meslek liselerimizle yapmak için kolları sıvadık. Öğrencilerimizin hedeflerini iş dünyamızın ihtiyaçları ile buluşturmak istiyoruz. Oda Hizmet Binamızın hemen yanında Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Nitelikli eleman ihtiyacı ve ara eleman sorununa çözüm bulacağımız bu merkezde çağı yakalayan tüm çalışmaları inşallah hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“İhracatta hedef ilk 5!”

“Lobi faaliyetlerimize ayrı bir önem verdik” diyen SATSO Yönetim Kurulu Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mızın hangi konuda en iyi hangi hizmeti alacaksa biz SATSO olarak orada olduk. Karasu Münferit Bölgesi, Karasu Limanı, İkinci Üniversite çalışmaları başta olmak üzere Sakarya’mızı ilgilendiren konuları TOBB üzerinden ilgili Bakanlıklara, Sn. Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza TOBB Şuralarında arz ettik. İhracata ayrı parantez açmak istiyorum. 2013 Mayıs ayında 11. Sıradaydık ve 2013 sonunda 2 milyar 250 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Bu yıl 7. Sıradayız ve yılsonu hedeflediğimiz rakam, en az 4,5 milyar dolar. Fas, Çin, Kosova, Almanya, Kazakistan ve Güney Afrika’ya seyahatlerimiz oldu. Alternatif Pazar için önemli bulduğumuz çalışmalar yaptık. Yurtdışında birçok ülkeden misafirlerimizi, Büyükelçi ve Konsoloslarımızı misafir ettik. İhracatta hedefimiz ilk 5 ve biz hedeflerimize inşallah ulaşacağız” dedi.

“Yerli otomobile hazırız”

Kösemusul, konuşmasının devamında, “2013 yılından günümüze kadar ülkemiz ciddi olaylar, terör saldırıları,  finansal algılar ve oyunlarla, birçok imtihanla ve darbe teşebbüsü ile karşılaştık. Tüm bu sıkıntılı zamanlarda ilk andan itibaren devletinin ve milletinin yanında olan Odamız üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışmalarda sizlerin ciddi emekleri ve katkıları var. Şimdi tüm bu çalışmaları yerli otoya ev sahibi olarak ve yerli oto kadar önemsediğimiz yüksek ve alçak gerilim entegre test laboratuarını şehrimize kazandırarak taçlandırmak arzusundayız. Her anlamda hazırız ve çalışıyoruz. İnancımız var, dosyalarımızı Sn. Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza teslim ettik. Sakarya’mız yerli otoya en hazır ildir” dedi.

“Sakarya görevimle gurur duyuyorum”

SATSO Olağan Meclis Toplantısını izleyen ve sonunda bir konuşma gerçekleştiren Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başkan Mahmut Kösemusul’a ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Şehrin iş dünyasına her zaman destek olacaklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ülkemin Sakarya gibi güzide bir ilinde görev yapmaktan gurur duyuyorum. 20 yıl kaymakamlık 10 yıllık valilik görev sürecimde Türkiye’nin hemen hemen her yerinde görev yaptım. Bir yerde üretim ve başarı varsa iş dünyasını gayreti ve çalışması neticesindedir. Halkın bizden taleplerini karşılamak için kullandığımız kamu finansmanının temelini sizin ödediğiniz vergiler oluşturmaktadır. İş dünyası çalıştıkça devlet güçlenir. Bizler her zaman üretenin ve iş dünyasının yanında yer almaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Engelleri kaldıracağız”

Girişimcilik ve özel sektörün desteklenmesinin önemine de değinen Vali Balkanlıoğlu, girişimciliği özendiren bir eğitim modelinin uygulanması düşüncesini ileterek dünyada gururla ülkemizi temsil eden başarı öykülerine değindi, özel sektörün girişimcilikle güçleneceği vurgusunu yaptı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eskiden temeller atılır, yıllarca sonuç alınamazdı. Temelini attığımız hizmetlerin açılışını yapmak nasip olmayan günler geride kaldı. Artık devlet de iş dünyası da hızla ilerliyor. İş dünyamız büyük bir gayretle çalışıyor, başarılara imza atıyor. Müteşebbisliği özendiren eğitim modelini uygulamalıyız. Yeni girişimciler kazanmalıyız. Bizler daha iyisini, en iyisini yapabilecek bir özel teşebbüse sahibiz. İş dünyamıza turkuaz halı serecek; kanunlar doğrultusunda önlerindeki engelleri kaldıracağız” ifadelerini kullandı.