İki grup halinde seminere katılan meclis üyelerinin ikinci grubu 28 kişi ile eğitimler katıldı. Üç gün süren seminerde, TOBB faaliyetleri ve çeşitli konularda uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yüksel Avşar ve Cem Gün ile Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen seminer boyunca üyelere, ‘TOBB’un Kurumsal Yapısı’, Küresel Gelişmeler ve Türkiye’,  ‘TOBB İştirakleri’, ‘Türk Ekonomisindeki Gelişmeler’, ‘İş Hayatında İletişim’, ‘Etkili Yönetim Becerileri’, ‘E-Ticaret ve Sosyal Medya’, ‘Finansal Yönetim’, ‘Medya İlişkileri’, ‘Protokol Kuralları’ gibi konularda uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı.

Programın oldukça verimli olduğunu belirten Meclis Üyeleri bu tür organizasyonlarla kurumsal yapının işleyişi hakkında detaylı bilgi edindiklerini belirterek “Üst birliğimizin faaliyetlerine ve çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımını artırmak ve kişisel gelişime katkıda bulunmak için TOBB tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerlerinin oldukça verimli olduğunu ifade ettiler.