Pandemi sürecinin başından itibaren ilk kez fiziki katılımla gerçekleştirilen meclis toplantısında, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, aylık faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Altuğ, “Aşılanma sürecinin hızlanması ile 1 Temmuz itibariyle normalleşmeye geçiş süreci başladı. Geçirdiğimiz 1.5 yıllık dönemi düşünürsek her şeye rağmen hem iş, hem ekonomi, hem de sosyal hayat anlamında sabırlı ve güçlü bir duruş sergilediğimizi düşünüyorum. İnsanlık adına zor bir sınav verdik” dedi.
Konuşmasında, kadın istismarı, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, sağlık çalışanlarına saldırı, hayvan hakları ihlali gibi konuların son günlerde çok fazla gündeme geldiğine dikkat çeken Altuğ, “Biz ne zaman bu hale geldik diye sormadan edemiyor insan. Bu tür olayların hepsini kınıyorum. Hukuki boyutta cezalarının caydırıcı olmasını temenni ediyorum. Bu herhangi bir suç değildir, bir toplum dejenerasyonudur” diye konuştu.


SATSO Başkanı Akgün Altuğ odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdiği konuşmasında; Sakarya’nın ihracatının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 108 oranında arttığına dikkat çekerek, “Nisan ayına göre ise telafi edilebilecek yüzde 23 oranında bir düşüş yaşanmıştır. Geçtiğimiz yılın ilk 5 ayı ile kıyasladığımızda yüzde 32’lik bir artış göstererek 2 milyar 244 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranı ilk dört aylık süreçte yüzde 160 civarındadır” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ’un konuşmasının ardından söz alan meclis üyeleri, yönetim kurulunun aylık faaliyetlerini değerlendirdi.